Trump ia în calcul retragerea din Organizaţia Mondială a Comerţului

În timp ce câteva ţări lansează proceduri OMC împotriva tarifelor aplicate de SUA, preşedintele american a afirmat că ia în considerare ieşirea ţării din această organizaţie. El a adăugat că OMC a tratat Washingtonul “foarte prost”.
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi, într-un interviu, că se gândeşte la retragerea Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) dacă aceasta nu se îmbunătăţeşte, potrivit Deutsche Welle.

Într-un interviu cu Bloomberg News, Trump a susţinut că OMC a tratat SUA “foarte prost”.

Liderul american a afirmat deseori că SUA este tratată nedrept în cadrul comerţului global şi a învinuit OMC pentru că a permis acest lucru. Afirmaţiile lui Trump coincid cu decizia mai multor naţiuni de a lansa acţiuni legale împotriva SUA, prin intermediul OMC, din cauza tarifelor aplicate de americani pentru diverse importuri.

De asemenea, SUA şi Rusia au lansat plângeri la OMC, una împotriva celeilalte, pentru creşterea tarifelor la produse precum aluminiu şi oţel.

Trump a dat deja o lovitură comerţului global prin impunerea de tarife împotriva partenerilor săi, precum UE, Mexic, Canada şi China, şi o retragere a Statelor Unite din OMC ar putea provoca şi mai multă nesiguranţă.

Controversatele tarife au fost disputate chiar şi în interiorul Casei Albe. Fostul consilier pentru probleme economice Gary Cohn a demisionat în primăvară ca urmare a impunerii tarifelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe