China promite că va contesta la OMC tarifele de import ale SUA

(Fred Dufour/Getty Images)

China, care abuzează cel mai mult de OMC prin folosirea forţei de muncă din lagăre şi închisori, şi manipulează valuta pentru a creşte competitivitatea produselor sale, afirmă că intenţionează să aducă SUA în faţa organismului internaţional din cauza suprataxelor.

Beijingul va lansa un protest la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva implementării tarifelor americane asupra unor importuri de produse chineze în valoare de 16 miliarde de dolari, a precizat joi Ministerul Comerţului chinez.

Cea mai recentă rundă de sancţiuni americane a intrat în vigoare joi. Anterior, China a avertizat că va răspunde într-un mod similar şi va creştere tarifele la importuri americane în valoare de 16 miliarde de dolari.

“În 23 august, SUA a crescut la 25% tarifele de import pentru produse chineze în valoare de 16 miliarde dolari. Aceste acţiuni în mod evident încalcă principiile OMC. China a lansat un protest dur şi a fost forţată să ia contramăsuri”, a anunţat Ministerul.

“Pentru a proteja mecanismul de comerţ liber şi multilateralism, precum şi interesele noastre legitime, partea chineză va depune o plângere la mecanismul OMC de soluţionare a disputelor” de acest gen, a adăugat ministerul.

Un purtător de cuvânt din Ministerul Comerţului chinez afirmase anterior că prin decizia de a impune tarife la produse chineze în valoare de 16 miliarde de dolari, SUA şi-a plasat legile interne deasupra legilor internaţionale şi că acest lucru nu este deloc rezonabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe