Raport: Arabia Saudită, finanţator cheie pentru campania prezidenţială a lui Hillary Clinton

Într-un raport controversat, ministrul saudit al Apărării a declarat că ţara sa a finanţat campania prezidenţială a fostului secretar de stat Clinton. Legile americane interzic ţărilor străine să finanţeze campaniile prezidenţiale din SUA.
Hillary Clinton
Hillary Clinton (Steve Pope/Getty Images)

Ministrul saudit al Apărării susţine că Riadul a finanţat aproximativ 20% din banii cheltuiţi de candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton pentru a atrage alegătorii, susţine un nou raport.

Remarcile lui Mohammed bin Salman au fost publicate şi ulterior şterse de agenţia oficială de ştiri iordaniană Petra. Website-ul a susţinut marţi că a fost hackuit şi că ştirea a fost inventată.

Totuşi, raportul a fost republicat de Institutul pentru Afaceri în Golful Persic, cu sediul în Washington.

“Arabia Saudită a finanţat întotdeauna atât Partidul Republican cât şi pe cel Democrat din America”, a susţinut şi Mohammed, prinţul saudit încoronat, care este cunoscut ca fiind puterea din spatele tronului.

El a sugerat că acea contribuţie generoasă a fost făcută pentru lupta împotriva candidaţilor rivali ai fostului secretar de stat american, care a depăşit până acum cei 2.383 de delegaţi necesari pentru a obţine nominalizarea în tabăra Partidului Democrat.

Conform unui nou studiu, Arabia Saudită şi Egiptul nu au o părere bine definită în ceea ce-l priveşte pe preşedintele Barack Obama, dar o preferă pe Clinton în faţa candidatului republican Donald Trump.

Un studiu publicat luni de către Institutul de Politică şi Strategie din cadrul IDC Herzliya a intervievat 935 de cetăţeni egipteni şi saudiţi pe parcursul a şase săptămâni, privind o gamă largă de subiecte.

Clinton, care a fost susţinută oficial de Obama săptămâna trecută, a fost candidatul preferat de 35,9% dintre egipteni şi de 30,2% dintre saudiţi. Trump, pe de altă parte, a fost preferat doar de 3,8% dintre egipteni şi 6,0% dintre saudiţi.

Legile americane interzic ţărilor străine să ofere fonduri pentru campanii prezidenţiale. Estimările plasează volumul donaţiei saudite la 42,35 milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe