Sanders susţine nominalizarea lui Clinton la un miting comun de campanie

Democratul Bernie Sanders şi-a declarat sprijinul pentru candidata democrată Hillary Clinton la un miting de campanie în New Hampshire. Sanders a precizat că pentru funcţia de preşedinte al SUA, Hillary va fi o alegere mai bună decât republicanul Donald Trump.
Hillary Clinton, 12 iulie 2016 în New York City
Hillary Clinton, 12 iulie 2016 în New York City (Yana Paskova/Getty Images)

Cu doar două săptămâni înainte de Convenţia Democrată Naţională, Bernie Sanders şi-a oferit în cele din urmă sprijinul rivalei Hillary Clinton pentru ca aceasta să concureze împotriva nominalizatului republican Donald Trump.

“Secretarul Clinton a câştigat procesul de nominalizare în tabăra democrată şi o felicit pentru acest lucru”, a declarat Sanders, care s-a aflat alături de Hillary Clinton în faţa unei mulţumiţi entuziasmate în New Hampshire.

Sanders, care a criticat-o pe Clinton în timpul alegerilor primare ale Partidului Democrat, a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru a o ajuta să îl învingă pe Trump în alegerile prezidenţiale din această toamnă.

“Nu este niciun secret că Hillary Clinton şi cu mine nu ne înţelegem asupra mai multor chestiuni – despre acest lucru a fost vorba în această campanie. A existat o apropiere semnificativă între cele două campani şi am produs, de departe, cea mai progresivă platformă din istoria Partidului Democrat”.

Este de menţionat faptul că Hillary Clinton a fost implicată într-un adevărat scandal pentru că a încălcat reglementările folosind un server privat de email pentru sarcini oficiale, zeci de emailuri private conţinând informaţii provenite din cele mai sensibile programe guvernamentale. Inspectorul general al Departamentului de Stat american a declarat că în perioada în care îndeplinea funcţia de secretar de stat, Clinton nu a avut permisiunea oficialilor din domeniul securităţii să desfăşoare activităţi oficiale evitând emailul şi serverul oficial pus la dispoziţie de guvern.