Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a baronului PSD, Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Tribunalul Constanţa a decis, joi, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care baronul PSD este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar din Constanţa. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. (...) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în decizia Tribunalului Constanţa, citată de B1.

Reamintim că baronul de Constanţa se află în SUA, teoretic, la tratament. Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, declară, marţi, că a vorbit ultima dată cu şeful CJ Constanţa în urmă cu câteva zile, iar atunci medicii ar fi urmat să decidă dacă acesta va fi sau nu operat din nou.

"Ultima oară când am discutat cu dânsul, acum două sau trei zile, urma să se hotărască dacă va fi supus încă o dată unei intervenţii chirurgicale pentru eliminarea acelei infecţii întrucât, deşi tratamentul a dat rezultate, în sensul micşorării acelei pungi de puroi, de infecţie, se pare că nu a reuşit să o stopeze în totalitate, şi urma ca decizia medicilor să fie inclusiv aceea de a se interveni chirurgical pentru eliminarea acestei probleme, pentru a se putea eventual ca domnul Constantinescu să se întoarcă până la urmă de bunăvoie, şi să nu se mai susţină că nu respectăm desfăşurarea procedurilor judiciare”, afirmă avocatul lui Nicuşor Constantinescu.

În presă au apărut însă, în ultima vreme, înregistrări video care îl arată pe Constantinescu relaxându-se la terase, fumând, sau făcând cumpărături în hipemarketuri.

Baronul de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în ultimul, că a decis atribuirea nelegală de terenuri.

Într-un al patrulea dosar, Constantinescu este anchetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia, poliţiştii au descoperit 15 cartuşe de 9 milimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne