Tribunalul Bucureşti judecă joi contestaţia lui Dan Voiculescu la măsura controlului judiciar

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti judecă, joi, contestaţia formulată de avocaţii lui Dan Voiculescu la măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care patronul Antenei 3 este acuzat de şantaj.

Dan Voiculescu a fost acuzat de şantaj pe data de 3 iulie a.c. Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, acuzându-l că ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

„Dan Voiculescu a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare. Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia”, susţine DNA.

Avocaţii lui Voiculescu au contestat măsura în aceeaşi zi.

Aceasta nu este prima acuză de şantaj căreia îi face faţă Voiculescu. Patronul trustului Intact este acuzat de complicitate la şantaj şi în dosarul RCS & RDS, dosar a cărui "vedetă", Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, l-ar fi şantajat pe administratorul companiei de cablu, ameninţând cu emisiuni compromiţătoare dacă nu încheie un contract cu grupul său.

Reamintim că jurnalistul Stelian Negrea, care a ocupat timp de două luni funcţia de şef al Departamentului de Investigaţii al trustului Intact, a dezvăluit încă din 2011 practicile de şantaj editorial ale grupului patronat de Voiculescu.

Conform lui Stelian Negrea, jurnaliştilor li se cerea să strângă informaţii despre firme cu care Intactul avea litigii, care nu aveau contracte cu Intactul sau despre opozanţii politici ai lui Voiculescu, materiale ce puteau fi folosite ulterior în scop de şantaj. Departamentul de Investigaţii al trustului Intact a fost creat la ordinul Cameliei Voiculescu şi era condus de Codruţ Sereş, fost ministru al Economiei.

Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Negrea pentru dezvăluirile făcute şi a pierdut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne