Trezoreria SUA a pregătit restricţii pentru investiţiile chineze în SUA

Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin.
Secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin. (Getty Images)

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunţat miercuri că a pregătit restricţii pentru investiţiile chineze în Statele Unite: "Am lucrat la mai multe opţiuni care urmează să fie examinate de către preşedinte. Nu voi intra în detalii în ceea ce priveşte ce putem sau nu să facem", a spus Mnuchin.

Acesta a mai precizat că administraţia de la Washington va continua dialogul cu guvernul de la Beijing, pentru a încerca să deschidă economia Chinei către companiile din SUA şi să micşoreze deficitul comercial al SUA.

"Obiectivul nostru este să reducem deficitul prin exporturi mai multe către ei, nu prin reducerea importurilor de bunuri. Cred că, în măsura în care China îşi va deschide pieţele din principii reciproce de corectitudine, vom reduce deficitul comercial. Acesta este obiectivul nostru", a mai spus Steven Mnuchin.

Restricţiile au fost recomandate de către reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer în cadrul unei audieri în Congres, ca instrumentele de sancţionare a Chinei.

Preşedintele american intenţionează să anunţe vineri o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China, ca răspuns la furtul de proprietatea intelectuală americană de către China.

Potrivit a două surse din cadrul Administraţiei de la Washington valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an.

Donald Trump acuză presupuse furturi intelectuale comise de hackerii regimului comunist chinez şi doreşte reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Trump a dispus o taxare suplimentară de 10% pentru importurile de aluminiu şi de 25% pentru importurile de oţel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe