"Trei tenori social democraţi" - viziunea lui C.Preda despre liderii PSD

Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda. (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda face pe blogul său o "recenzie" interesantă a "spectacolului" oferit de Ponta, Dragnea şi Năstase (ordinea este aleatorie, evident) la Consiliul Naţional al PSD.

Reuniunile social democrate din ultimele două zile, remarcă Preda, "au fost dominate de trei voci. "Prima dintre "vocile" de marcă, ce dau linia în PSD, a fost cea a lui Adrian Năstase, "ins eliberat condiţionat din închisoare, după ce a ispăşit o treime din pedeapsa primită pentru corupţie", cea de doua, a lui Dragnea, "trimis în judecată, întrucât e suspectat de organizarea unei fraude de proporţii la referendumul din 2012" şi cea de a treia voce, il capo di tutti capi, a "unui plagiator dovedit, care nu-şi va pierde diploma obţinută prin furt decât după ce va părăsi Palatul Victoria.", îi descrie Preda, în manieră proprie, pe cei trei lideri PSD.

"Tenorii social-democraţi sunt cam răguşiţi, dacă e să ţii seama de partitura legală.", îşi încheie Cristian Preda, recenzia despre Consiliul Naţional PSD, pe blog.

Liderul "de suflet" al social-democraţilor, Ion Iliescu, nu a participat la lucrările Consiliului PSD, mici probleme de sănătate ţinându-l departe de acest eveniment. Şi de recenziile făcute de C. Preda pe blogul dumnealui, într-o notă nu foarte încurajatoare pentru electoratul pro social-democrat.

Peste 4200 de membri de partid au venit în Bucureşti, din toată ţară, pentru a fi puşi la curent cu viziunea şi strategia liderilor de partid, care strategie include, printre altele, o delimitare de PNL, cu ocazia europarlamentarelor de anul viitor.

V. Ponta a anunţat că PSD va participa "în nume propriu" la alegerile europarlamentare din 2014 şi le-a cerut aleşilor din teritoriu "să câştige tot", sub îndrumarea lui Dragnea, pe care îl recomandă experienţa organizării referendumului din 2012, în urma căruia s-a ales cu un dosar penal (lucru pe care premierul nu l-a menţionat, probabil considerând că faptul este deja arhi-cunoscut). La eveniment a cuvântat şi Adrian Năstase, fost preşedinte PSD, într-un elan mobilizator pentru colegi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne