Trei sori şi un curcubeu inversat au fost observaţi pe cerul Chinei

Fenomene neobişnuite pe cerul Chinei - mai mulţi sori şi un curcubeu inversat, estul Chinei, 10 decembrie 2012
Fenomene neobişnuite pe cerul Chinei - mai mulţi sori şi un curcubeu inversat, estul Chinei, 10 decembrie 2012 (de pe Internet)

Pe 10 decembrie, Ziua Mondială a Drepturilor Omului, au fost observaţi trei sori pe cerul mai multor oraşe din regiunea estică de coastă din China, alături de un "curcubeu invers", provocând o avalanşă de comentarii pe Internetul din China.

Un internaut din oraşul Nantong a scris pe Forumul Nantong Hao Bin că el a asistat la un spectacol uimitor luni dimineaţă, potrivit Evening Post Yangtze. În fotografiile făcute de el, soarele şi o pereche de pete luminoase mai mici sunt clar vizibile.

Internauţii din Shanghai, Suzhou, Changzhou şi Danyang au fotografiat şi ei evenimentul - două puncte simetrice luminoase de fiecare parte a soarelui.

În timp ce se îndrepta spre serviciu, pe la ora 9:00, domnul He din Nanjing a fost surprins să vadă un curcubeu în formă de zâmbet, mai ales că recent nu plouase; el a făcut fotografii.

Aceste fenomene neobişnuite au devenit repede principalul subiect de discuţie de pe Internet, coincizând cu temerile recente privind calendarul maya, pe care unii l-au interpretat în sensul că lumea va ajunge la un sfârşit pe 21 decembrie în acest an. Mulţi au luat în râs ideea că petele erau semne cereşti care prevesteau un fel de catastrofă.

Experţii meteorologici de pe continent numesc aceste fenomene anormale drept sori falşi sau parhelii, un fenomen optic produs de cristalele de gheaţă, creând arce colorate sau albe şi pete pe cer.

Aceste fenomene neobişnuite au devenit repede principalul subiect de discuţie de pe Internet, coincizând cu temerile recente privind calendarul maya, pe care unii l-au interpretat în sensul că lumea va ajunge la un sfârşit pe 21 decembrie în acest an. Mulţi au luat în râs ideea că petele erau semne cereşti care prevesteau un fel de catastrofă.

Conform acestor oameni de ştiinţă, sorii mai mici sunt de fapt umbre ale soarelui real. Acest fenomen atmosferic neobişnuit nu tinde să dureze mult - de la câteva minute până la mai puţin de o oră - şi apare doar în condiţii foarte rare.

În primul rând, lumina soarelui trebuie să treacă prin cristale de gheaţă din norii cirrus situaţi în troposfera superioară. În al doilea rând, norii trebuie să fie suficient de subţiri pentru ca lumina să pătrundă. În cele din urmă, un soare fals poate fi observat doar dintr-un anumit unghi relativ faţă de soare, cristalele de gheaţă şi privitor.

Cu toate acestea, unii angajatori chinezi nu cred această explicaţie. Unii chiar le-au plătit angajaţilor lor "concediu pentru Judecata de Apoi" şi au oferit tuturor un "cadou cu obiecte pentru supravieţuire", care conţine elemente cum ar fi o lumânare, o cutie de chibrituri, o sticlă de apă de izvor şi o pungă de tăiţei instant, pentru orice eventualitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe