Transportatorii interurbani de pasageri din R. Moldova protestează în centrul Chişinăului, cer majorarea tarifelor

Protestul transportatorilor de pasageri la Chişinău
Protestul transportatorilor de pasageri la Chişinău (jurnal.md)

Transportatorii de pasageri din Republica Moldova protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, împotriva refuzului Ministerului Economiei de a majora tarifele de călătorie, pe care o cer de mai mult timp.

Aproximativ 300 de şoferi de pe rutele interurbane şi-au parcat microbuzele în centrul Capitalei, formându-se astfel ambuteiaje.

Potrivit jurnal.md, bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni şi Alexandr Puşkin, este blocat din cauza grevei, transportul public fiind redirecţionat pe străzile adiacente.

Peste 1000 de rute ale transportatorilor interurbani de pasageri au fost suspendate pe parcursul zilei.

Operatorii de transport solicită ca tarifele pentru transportul regulat de pasageri în traficul naţional să fie majorat până la 92 de bani pentru un kilometru. Ministerul Economiei şi Infrastructurii însă susţine că o majorare a tarifului nu poate avea loc până când nu vor fi îmbunătăţite condiţiile de transport al pasagerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe