Traian Băsescu: Timofti este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc

Într-un nou mesaj postat pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, este obligat să câştige bătălia politică cu oligarhul Vladimir Plahotniuc pentru că în joc este viitorul ţării.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

"La Chişinău, se dă o luptă titanică de care depinde viitorul ţării între Preşedintele Republicii, Nicolae Timofti, care spune "nu te desemnez premier", şi oligarhul Plahotniuc, care îi spune Preşedintelui Republicii "eu sunt premierul". Este esenţial ca Preşedintele Nicolae Timofti să îşi menţină poziţia oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc şi parlamentarii pe care i-a cumpărat şi îl susţin.

În poziţia lui, Preşedintele Nicolae Timofti este susţinut de partea sănătoasă a societăţii, dar şi de democraţiile europene. Pentru credibilitatea şi viitorul Republicii Moldova, Preşedintele Republicii, Nicolae Timofti, este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc", a scris Traian Băsescu.

Unul din internauţi a remarcat că situaţia din Republic Moldova este un pic ca situaţia în care Traian Băsescu a fost cu Victor Ponta. "Aţi promis public că nu îl desemnaţi premier, până la urmă aţi cedat, din păcate."

"Aşa este, eu am promis, dar după aceea dumneavoastră l-aţi votat cu 68 %. Şi hai să fim sinceri, Ponta încă nu avea nimic de oligarh. Nu trusturi de presă în proprietate, nu milioane prin bănci. Adevărul este că atunci cînd vrei să minţi poţi s-o faci şi spunând frânturi de adevăr", a fost replica lui Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe