Traian Băsescu: "Pentru Buşoi, ca să îl spulber, trebuie să anunţ doar şi să stau acasă"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la România TV, că, dacă ar intra în cursa pentru Primăria Capitalei, l-ar ''spulbera'' pe penelistul Cristian Buşoi chiar şi fără să apară la televizor, relatează Gândul.info.

"Pentru Buşoi, ca să îl spulber (n.r. în lupta pentru Primăria Capitalei), trebuie să anunţ doar şi să stau acasă. Nu trebuie să apar la nicio televiziune, doar să anunţ de acasă", a declarat actualul preşedinte al Mişcării Populare.

Fostul şef al statului l-a ironizat şi pe co-preşedintele PNL Vasile Blaga:"Vasile Blaga acum se afirmă. A stat în umbra mea. Ştiţi ce se spunea că la umbra nucului nu mai creşte nimic, acum nu mai e nucul şi cresc exploziv toţi din PNL", a adăugat Băsescu.

Fostul preşedinte a abordat şi subiectul Elena Udrea, declarând că "e foarte greu să o acuzi de lipsă de loialitate şi lipsă de bun simţ" şi exprimându-şi speranţa că aceasta îşi va rezolva problemele în justiţie şi va dovedi că a fost "un om corect".

"Cred că pe Elena Udrea, aşa cum o cunosc eu, e foarte greu să o acuzi de lipsă de loialitate şi lipsă de bun simţ în relaţia cu oamenii. Nu cred că se va ajunge la un moment în care să mă dezic public de ea sau ea să nu recunoască că am luat-o de când era pe lista de consilieri a lui Stolojan la PNL şi am sprijinit-o (...) Deocamdată, Elena Udrea are de rezolvat problemele din justiţie. Şi cred că vor dura câţiva ani. Din câte o cunosc, sper să îşi rezolve problemele şi să demonstreze că a fost un om corect", a declarat Traian Băsescu.

Reamintim, în context, că fostul preşedinte a declarat în repetate rânduri că nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei, adăugând însă că îşi va anunţa decizia "la momentul potrivit", fără să precizeze când va fi acesta. Colegiul National al Mişcării Populare va valida sâmbătă, 16 ianuarie, candidaturile la alegerile locale. Potrivit unor reprezentanţi ai MP, citaţi de Hotnews, Consiliul nu ar lua în discuţie sâmbătă candidatura pentru Capitală.