Băsescu: "Merkel l-a tratat pe Cioloş ca pe un copil de mingi"

Vizita lui Cioloş în Germania a avut doar un obiectiv: ca Angela Merkel să-i spună acestuia poziţia Germaniei faţă de România. Premierul României a fost tratat ca un copil de mingi, a opinat Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Cioloş a fost tratat de cancelarul Merkel, cu ocazia vizitei în Germania, "ca un copil de mingi."

"Am avut o mică discuţie pe vizita făcută de premierul Dacian Cioloş în Germania şi reacţia cancelarului Angela Merkel. Eu cred că Merkel l-a tratat pe Cioloş ca pe un copil de mingi. Înţeleg că guvernul României spune că a fost o vizită oficială, dar nu a fost o vizită oficială, a fost o vizită de lucru, care nu a avut decât un obiectiv: ca doamna Merkel să-i spună domnului Cioloş poziţia Germaniei faţă de România", a declarat Băsescu, comentând recenta vizită a premierului la Berlin.

În cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul PMP, fostul preşedinte a mai declarat că vina pentru faptul că nu suntem încă în Schengen aparţine USL-ului condus de Ponta şi Antonescu.

"România a ratat intrarea în Spaţiul Schengen în anul 2012! Vreau să vă fie foarte clar. Sunt documente ale UE care probează că se aprobase în Consiliul European discutarea intrării României la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicată de USL sub conducerea înţeleaptă a celor doi copreşedinţi, Crin Antonescu şi Victor Viorel Ponta a făcut ca România să iasă din traiectoria de intrare în Spaţiul Schengen. Vă mai aduc aminte un lucru, în 2012 se punea problema ca România să-şi autoverifice funcţionarea justiţiei să-şi întocmească singură raportul de progres, dar lovitura de stat condusă de cei doi politicieni a făcut ca subiectul să fie scos de pe agenda Consiliului JAI, a Consiliului European, a Uniunii Europene în general.

Mă întreb: cei doi oameni politici, ce s-a mai ales de cei doi? Pe unde or fi acum marii politicieni din vara lui 2012? Ăsta e rezultatul aventurielor din politică!”, a declarat Băsescu.

Reamintim că premierul Cioloş a efectuat, săptămâna trecută, o vizită în Germania, unde a avut o întrevedere cu Angela Merkel. În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul Schengen. Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne