Chiril Moţpan: De săptămâna viitoare Moldova 1 ne va „ferici” cu „Ora Opoziţiei”

După două scrisori şi răspunsuri vagi ale Companiei „Teleradio-Moldova” a venit şi răspunsul mult aşteptat, astfel că în curând cetăţenii vor putea urmări „Ora Opoziţiei” la postul public de televiziune.
Chiril Moţpan, secretar general PPDA
Chiril Moţpan, secretar general PPDA (The Epoch Times România)

Începând de săptămâna viitoare, postul public de televiziune Moldova 1 va transmite emisiunea „Ora opoziţiei” solicitată de mulţimea de protestatari în cadrul marşului de protest din 17 septembrie, a anunţat directorul Companiei „Teleradio-Moldova”, Ecaterina Stratan.

„De săptămâna viitoare Moldova 1 ne va „ferici” cu ora de emisie a opoziţiei. Noutatea ne-a fost oferită chiar de dna Ecaterina Stratan, directorul televiziunii. S-ar părea că eforturile Platformei Demnitate şi Adevăr, ale opoziţiei antioligarhice autentice şi ale societăţii civile independente, s-au încununat cu succes”, a scris pe contul său de Facebook, secretarul general al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA), Chiril Moţpan.

Pe de altă parte, acesta s-a arătat sceptic în privinţa acestui anunţ, menţionând că potrivit concepţiei, la fiecare emisiune urmează a fi invitaţi doi reprezentanţi ai partidelor proclamate „de opoziţie”, care sunt în număr destul de mare în Moldova, nu doar PPDA şi PAS care au solicitat această oră de emisie în direct la postul public de televiziune, şi câte un reprezentant al guvernării şi al societăţii civile.

„Ce se va naşte din această umplutură vom afla foarte curând. Ceea ce, însă, e sigur, poate fi intuit de pe acum: cei mai mulţumiţi de lansarea emisiunii vor fi puzderia de partide-ştampilă, care lâncezesc în anonimat. A bătut şi ceasul lor: vor avea acces la tribuna televiziunii, bucurându-se de publicitate gratuită, fără a se obosi măcar să fi asistat la protestul opoziţiei antioligarhice de la porţile instituţiei pe 17 septembrie.

Aşadar, guvernarea, pe lângă multitudinea de televiziuni pe care le are, şi-a asigurat un locşor permanent şi în această emisiune. Ba, probabil, chiar două, căci societate civilă obedientă regimului se va găsi garantat”, a mai specificat Moţpan.

Menţionăm că la 17 septembrie a avut loc la Chişinău o acţiune de protest împotriva modificării sistemului electoral, care a început în Scuarul Parlamentului Republicii Moldova şi a continuat la sediul postului TV Moldova 1. Pe lângă anularea votului mixt, investigarea furtului miliardului, publicarea raportului Kroll, tragerea la răspundere a celor vinovaţi, precum şi iniţierea sancţiunilor împotriva lui Plahotniuc, a lui Dodon dar şi a anturajelor acestora în exteriorul ţării, participanţii la eveniment au cerut „Ora Opoziţiei” la televiziunea publică care este plătită din banii cetăţenilor şi care trebuie să asigure o informare obiectivă şi echidistantă a tuturor telespectatorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe