Traian Băsescu: "Lui Ponta îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008"

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Creşterea economică a României este generată de consum, şi nu de investiţii al căror buget a fost diminuat drastic de premierul Victor Ponta căruia "îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008", a declarat, sâmbătă, fostul preşedinte al ţării Traian Băsescu.

"România are o creştere economică, din păcate nu este generată de investiţii, este generată de creşterea consumului. Este o creştere care acum este suportabilă, dar e o creştere majorată, bazată pe consum, ne va duce la situaţia în care am ajuns în 2009, 2010, pentru că nu este o creştere bazată pe investiţii. Uitaţi-vă la bugetul pentru investiţii: a fost diminuat drastic, la Ministerul Transporturilor s-a luat un miliard de lei. Dacă vrem o creştere durabilă care să facă bine cetăţenilor şi care să crească competitivitatea economică nu putem face decât revenind la investiţii.

În acest an, România are cel mai scăzut nivel al investiţiilor din ultimii zece ani. În timpul crizei, în timpul Guvernului Boc s-au investit cu 20 la sută mai mult decât anul acesta, când lui Ponta îi duduie economia în cap cum îi duduia lui Tăriceanu în 2008. Diagnosticul meu este că trebuie revenit la creşterea economică prin investiţii şi nu prin stimularea excesivă a consumului", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte noul Cod Fiscal, fostul preşedinte este de părere că prevederile acestuia loveşte direct în micii întreprinzători într-un mod distrugător.

"Acest mult-discutat Cod Fiscal, să vă uitaţi cu atenţie cât loveşte în micii întreprinzători, este neiertător, ca şi cum ar fi vrut să distrugă, spre exemplu, persoanele fizice autorizate cărora le creşte fiscalitatea. Cred că va trebui să-i apăraţi, pentru că persoanele fizice autorizate sunt oameni care şi-au luat viaţa în mâinile proprii şi nu aşteaptă de la stat. Or, o creştere de fiscalitate pe această zonă este chiar împotriva spiritului antreprenorial", a susţinut Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.