PMP cere protejarea României în faţa valului de refugiaţi

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară solicită Preşedinţiei şi Guvernului să ia, de urgenţă, măsurile care se impun pentru a proteja România în faţa valului de imigranţi, reiese dintr-un comunicat remis vineri de formaţiunea lui Traian Băsescu.

"Deşi criza refugiaţilor este problema numărul unu pe agenda liderilor europeni, la Bucureşti, şeful statului este mult prea ocupat cu vizitele externe, iar prim-ministrul, cu vizitele la DNA. Între timp, criza se acutizează, iar România nu are un plan coerent de acţiune pentru gestionarea eficientă a problemei", transmite PMP.

Partidul condus de Eugen Tomac ridică o serie de întrebări la care susţine că cei care conduc România nu au, deocamdată, niciun răspuns:

• Suntem pregătiţi logistic pentru acest val de refugiaţi şi în perspectiva altor valuri ce ar putea urma?

• Care este capacitatea de preluare a refugiaţilor şi cum va fi gestionată situaţia în cazul în care numărul acestora va creşte?

• La ce riscuri este supusă populaţia României?

• Suntem pregătiţi pentru a reacţiona promt eventualelor pericole?

• Care sunt costurile pe care România le are de suportat în cazul găzduirii unui număr de refugiaţi pe teritoriul ţării noastre?

• Care este poziţia României în privinţa cotelor repartizării refugiaţilor?

"Sunt doar câteva întrebări la care conducerea României nu are, deocamdată, niciun răspuns. Prin urmare, PMP cere preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta elaborarea de urgenţă a unui plan de acţiune pentru gestionarea eficientă a crizei, astfel încât românii să se simtă în siguranţă în ţara lor", se mai precizează în comunicatul citat.

Mai mult, PMP solicită convocarea unui CSAT în care să se stabilească o strategie "şi nu să se aştepte până în ultima clipă."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne