Traian Băsescu a aprobat participarea a cinci observatori români la misiunea de monitorizare ONU din Siria

Preşedintele Traian Băsescu. (presidency.ro)
Epoch Times România
05.05.2012

Preşedintele Băsescu a aprobat, sâmbătă, participarea României cu un număr de cinci observatori militari la misiunea de monitorizare a ONU din Siria – UNSMIS.

Decizia preşedintelui reflectă interesul României de a contribui la pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

România îşi menţine abordarea privind identificarea prin mijloace paşnice a unei soluţii durabile la actuala criză internă din Siria.

Prin participarea la UNSMIS, România îşi confirmă angajamentul de a contribui la implementarea deplină a Planului în Şase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan.

50 de observatori ai Naţiunilor Unite se află deja în Siria, pentru a supraveghea respectarea acordului de încetare a focului, încheiat la 12 aprilie.

În pofida promisiunilor de respectare a acordului, forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei siriene au continuat confruntările violente.

Câteva zeci de sirieni şi-au pierdut viaţa, săptămâna aceasta, în aceste confruntări.

Două explozii puternice s-au produs, sâmbătă, în centrul capitalei siriene, Damasc, şi una în Alep, unde cinci persoane au fost ucise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor