Toţi olimpicii României din 2018 au plecat din ţară: "România poate oferi un singur lucru olimpicilor: Aeroportul Otopeni"

Elevi medaliaţi la Olimpiada de matematică de la Rio de Janeiro, 2017 (Facebook)
Ana Ion
12.04.2024

An de an premierii şi miniştrii de resort fac fotografii şi postări triumfaliste pe Facebook cu şi despre olimpicii români. Însă eşuează sistematic să le asigure acestora mediul propice pentru ca ei să rămână în ţară. Aşa că olimpicii României pleacă pe capete în alte ţări unde învăţământul superior funcţionează pe baze mai performante.

Toţi tinerii români care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale de matematică şi fizică din 2018 sunt în prezent plecaţi din ţară, relevă un studiu evidenţiat de Mihai Radu de la Recorder.

„Am ales 2018 pentru că în 2018 au fost teste PISA”, a subliniat Radu, preluat de Aktual24.ro, la Recorder Talks.

„Guverne de semianalfabeţi plagiatori se ascund în spatele olimpicilor. (…) România poate oferi un singur lucru olimpicilor: Aeroportul Otopeni. Atât de mult îi preţuim pe olimpici încât nu îi lăsăm să trăiască în mediocritatea de aici. Sunt toţi plecaţi, muncesc pentru alte ţări şi pentru companii din străinătate. Altfel spus, contribuie la bunăstarea altor societăţi”, a mai spus Radu.

Jurnalistul i-a enumerat apoi pe toţi olimpicii care au ales să plece din România. „Toată producţia de medaliaţi din 2018 a ajuns la export”, a menţionat el.

Edis Memis, medaliat cu aur la olimpiada balcanică de matematică din 2018, a absolvit Harvard şi acum lucrează pentru o companie de top din Chicago.

Mihnea Gabriel Doica, medaliat cu aur la olimpiada de matematică din 2018, şi-a continuat studiile la Oxford şi acum este inginer software la Google.

Sergiu Ionuţ Novac, medaliat cu argint internaţional la matematică, studiază acum la Oxford.

Sabina Drăgoi, medalia de argint în 2018 la olimpiada internaţională de fizică. A mers la Harvard iar acum e doctorand la Zurich.

Şi mulţi alţii au luat şi ei acelaşi drum.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor