Tornadă puternică în China, soldată cu cel puţin 98 de morţi

Numărul deceselor provocate de o serie de vânturi puternice şi o tornadă în estul Chinei a crescut la aproape 100, operaţiunile de căutare şi salvare fiind în curs de desfăşurare la locul unuia dintre cele mai grave dezastre care au lovit vreodată regiunea.
Case distruse de o tornadă în Funing, provincia chineză Jiangsu, 24 iunie 2016.
Case distruse de o tornadă în Funing, provincia chineză Jiangsu, 24 iunie 2016. (Captură Foto)

Agenţia oficială de ştiri Xinhua a citat autorităţile locale ca afirmând că, până în prezent, a fost confirmată moartea a 98 de persoane şi aproximativ 800 rănite în provincia estică Jiangsu.

Rapoartele susţin că aproximativ 200 dintre persoanele rănite de tornadă - care a fost însoţită de grindină şi averse - se află în stare critică. Zonele afectate sunt foarte populate, autorităţile susţinând că este de aşteptat ca numărul morţilor să crească.

Tragedia s-a produs în urma vânturilor cu viteze de până la 125 km pe oră care au culcat locuinţe la pământ şi au doborât mai multe linii de curent electric şi comunicaţii în oraşul Yancheng şi în alte zone ale provinciei.

Personalul de urgenţă a organizat o masivă operaţiune de salvare şi căutare, după ce preşedintele Xi Jinping a ordonat ca regiunea cea mai grav afectată să beneficieze de eforturi de salvare depline.

Sursele susţin că buldozerele au săpat printre dărâmături, în timp ce echipele de salvare au căutat supravieţuitori.

Peste 1.300 de ofiţeri de poliţie au fost trimişi în zonele afectate pentru a ajuta la operaţiunile de salvare.

Multe părţi ale Chinei au fost lovite de ploi torenţiale şi furtuni în această săptămână.

Aproape 24 de persoane au murit şi alte 20 au fost date dispărute, în urma unor inundaţii severe în sudul ţării la începutul acestei săptămâni.

Oficiali seniori chinezi au emis un avertisment în privinţa potenţialului unor inundaţii record în acest an din cauza unui puternic tipar meteo specific fenomenului El Nino.

El Nino ridică temperaturile de suprafaţă în Pacific şi este asociat cu pagube serioase aduse culturilor, cu incendii de pădure, inundaţii şi secetă în întreaga lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe