Tiraspolul interzice intrarea persoanelor venite din ţări unde există cazuri de infectare cu coronavirus

Chinezi cu măşti după izbucnirea focarului de pneumonie
Chinezi cu măşti după izbucnirea focarului de pneumonie (mfa.gov.md)

Autorităţile de la Tiraspol au interzis temporar intrarea pe teritoriul Transnistriei a persoanelor care vin din China sau din alte regiuni unde au fost raportate cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Potrivit decretului semnat de către Vadim Krasnoselski, vineri, 31 ianuarie, locuitorii din Transnistria care în ultimele două săptămâni au venit din China sau din ţări în care s-au confirmat cazuri de infectare cu coronavirus, vor trece un examen medical obligatoriu.

Totodată, Krasnoselski a dispus ca poliţiştilor de frontieră să li se elibereze echipament individual de protecţie şi să fie verificat dacă spitalele şi clinicile din regiune sunt pregătite să identifice şi să trateze pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Epidemia de coronavirus cu focarul iniţial în Wuhan a fost declarată urgenţă internaţională de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe fondul răspândirii continue în afara Chinei la 30 ianuarie.

Numărul oficial al morţilor este acum 170 de persoane în China - deşi anchete independente, inclusiv ale Epoch Times sugerează un număr mult mai mare.

Numeroase rapoarte au arătat că guvernul local din Wuhan şi cel central din Beijing au administrat defectuos faza iniţială a crizei, suprimând ştirile, hărţuind jurnaliştii care raportau focarul şi chiar arestând persoane care postau veşti despre epidemie online.

Chiar şi după ce au recunoscut existenţa epidemiei, autorităţile din Wuhan au impus carantina prea târziu, 5 milioane de persoane plecând din oraş în vacanţa de Anul Nou înainte de restricţionarea călătoriilor.

Mai mult decât atât, o nouă lucrare, publicată în New England Journal of Medicine pe 29 ianuarie, a examinat datele primelor 425 de cazuri confirmate în centrul focarului, oraşul Wuhan şi a constatat că „există dovezi că transmiterea de la om la om a avut loc prin contacte apropiate de la mijlocul lunii decembrie 2019”.

China este condusă cu o mână autoritară de către Partidul Comunist, cunoscut pentru minimizarea numărului real al victimelor în cazul dezastrelor.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a precizat, vineri, că în Republica Moldova nu este înregistrat niciun caz de înfecţie cu Coronavirus de tip nou.

„În scopul informării cetăţenilor asupra măsurilor de protecţie individuală şi prevenirii riscului infecţiei cu coronavirus, la toate punctele vamale din ţară vor fi distribuite materiale informative”, se arată într-un comunicat al instituţiei în care populaţia mai este îndemnată să respecte regulile de igienă şi recomandările OMS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe