Tiberiu Niţu, fost soldat în termen la Securitate, vrea titlul de "Luptător cu rol determinant în Victoria Revoluţiei"

În ciuda faptului că nu s-a aflat printre cei care au contestat în stradă regimul comunist, ci îşi făcea stagiul militar la televiziune, procurorul general Tiberiu Niţu solicită acordarea titlului de "Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluţiei", relatează România Curată.
Tiberiu Niţu, Procuror General al României
Tiberiu Niţu, Procuror General al României (Epoch Times România)

Revoluţia l-a găsit pe Tiberiu Niţu militar în termen la UM0596 Bucureşti, unitate de jandarmi a trupelor de Securitate, inclusă în Ministerul de Interne, el fiind însărcinat cu paza televiziunii.

Actualul procuror general al României susţine, în declaraţia dată la Parchetul Militar, că şi-a riscat viaţa apărând televiziunea, a tras în terorişti, nu în revoluţionari şi, după fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu, a fraternizat cu manifestanţii cărora le-a deschis porţile televiziunii.

Modificările legislative operate de Guvernul Ponta între decembrie 2014 – februarie 2015 au introdus o nouă categorie de revoluţionari, cea de "Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluţiei", iar celor care aveau calitatea de "Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite în Revoluţia din Decembrie 1989", aşa cum este Tiberiu Niţu, li s-a permis să solicite preschimbarea calităţii în cea de "Determinant".

Revoluţionarii "Determinanţi" primesc o indemnizaţie lunară de gratitudine din partea statului de 2.020 de lei, în timp ce revoluţionarii "Remarcaţi" primesc doar 1.200 de lei pe lângă pensie.

Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari a respins cererea lui Niţu de preschimbare, însă acesta a făcut contestaţie la Comisia parlamentară pentru revoluţionari.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici