Ce vrea să facă Tiberiu Niţu după terminarea mandatului de la Parchetul General

Procurorul General Tiberiu Niţu a adresat o cererea Consiliului Superior al Magistraturii în care solicită ca, la încheierea mandatului, să fie trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Tiberiu Niţu
Tiberiu Niţu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.11.2015

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a aprobat solicitarea lui Tiberiu Niţu, în mandatul căruia a fost clasat dosarul Revoluţiei, de a-şi continua activitatea "într-o funcţie de conducere" la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

"Cu cel puţin şase luni înainte de încetarea mandatului funcţiei de conducere, procurorii care ocupă aceste funcţii trebuie să comunice Direcţiei Resurse Umane şi Organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii opţiunea cu privire la parchetul la care doresc să funcţioneze", a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Parchetul General.

Având în vedere că Tiberiu Niţu a fost numit în funcţia de procuror general pe 16 mai 2013, termenul de 6 luni se împlinea anul acesta pe 16 noiembrie, dată la care a fost depusă cererea.

"Prin formularea acestei cereri, procurorul general s-a conformat dispoziţiilor legale şi regulamentare privind cariera procurorilor, orice altă interpretare fiind pură speculaţie", explică reprezentanţii Parchetului General.

Mandatul de 3 ani al lui Tiberiu Niţu se va încheia pe data de 16 mai 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor