Tiberiu Niţu, acuzat că a tras în revoluţionari: "Reputaţia mea este solidă. Băsescu a sunat la cabinet"

Tiberiu Niţu, Procuror General al României
Tiberiu Niţu, Procuror General al României (Epoch Times România)

Acuzat de Traian Băsescu că la Revoluţie a tras "în populaţia răzvrătită", Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a declarat, miercuri, că nu vrea să comenteze afirmaţiile lansate de fostul preşedinte, adăgând că reputaţia sa este una solidă şi nu consideră că afirmaţii conjuncturale ale unor oameni politici pot afecta, relatează B1 TV.

De asemenea, Niţu le-a mai declarat jurnaliştilor prezenţi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii că Traian Băsescu a sunat la cabinet după instituirea sechestrului pe terenurile cumpărate la Nana de fiica sa.

"În calitate de magistrat, am obligaţia de rezervă şi discreţie. Nu comentez şi nu răspund afirmaţiilor conjuncturale ale unor oameni politici, afirmaţii care nu au niciun temei juridic.", a răspuns Niţu întrebat dacă a omorât pe cineva la revoluţie, adăugând că nu intenţionează să alimenteze "un subiect creat artificial".

"Eu am fost şi prim-adjunct al Procurorului General, subiectul nu este nou, e lămurit din punctul meu de vedere." a precizat Niţu.

Întrebat dacă va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la afirmaţiile fostului şef de stat, Tiberiu Niţu a declarat că nu a luat nicio hotărâre în acest sens şi că nu îşi doreşte să fie el cel care încarcă volumul de activitate al Inspecţiei Judiciare.

"Am mai spus şi la bilanţul Ministerului Justiţiei, în anul 2015, să nu ne amăgim că atacurile împotriva procurorilor vor dispărea, iată că ele continuă. În calitate de şef al Ministerului Public, când activitatea Ministerului Public a fost criticată am răspuns ferm. Reputaţia mea este solidă şi nu consider că afirmaţiile contextuale o pot afecta.", a adăugat Procurorul General.

Întrebat de un jurnalist B1 TV dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce a pus sechestru pe terenurile de la Nana, Niţu a răspuns că fostul şef al statului a sunat la cabinet.

Cât despre ce anume dorea Băsescu să discute, Niţu i-a redirecţionat pe jurnalişti spre fostul preşedinte: "La această întrebare nu eu va pot răspunde, cel care iniţiază un apel ştie de ce îl iniţiază şi de ce" a declarat Niţu apăsat, adăugând că nu a avut nicio discuţie cu fostul preşedinte.

Reamintim că pus sub acuzare pentru şantajarea senatoarei Gabriela Firea, Traian Băsescu s-a lansat în acuzaţii la adresa lui Tiberiu Niţu. După ce, într-o primă fază, a afirmat că este suspect în dosarul senatoarei cam ca Tiberiu Niţu care a tras, probabil, în "terorişti" la Revoluţie, ulterior, Traian Băsescu s-a lansat în acuzaţii incendiare pe Facebook la adresa Procurorului General.

"La numirea în funcţia de Procuror General ştiam că domnul Niţu are certificat de revoluţionar şi că a primit 8000 mp de pământ drept recompensă. Şi acesta a fost un motiv pentru care am fost încrezător că va finaliza dosarul revoluţiei. Mi-l imaginam sub gloanţele armatei. În ultimele săptămîni de mandat am aflat că militar în termen fiind (nu-i fac o vină din asta), a tras de la clădirea televiziunii pe care o apăra în direcţia blocurilor din Dorobanţi. Nu ştiu dacă a împuşcat pe cineva. Nici el nu ştie probabil. Dar abia atunci am înţeles că moral, domnul Niţu nu poate finaliza dosarul revoluţiei.

Oare de ce nu mi-a spus de la numire că a fost printre cei care trăgeau către populaţia răzvrătită ?" scria Băsescu marţi pe contul său personal.

Reamintim că Tiberiu Niţu deţine certificat de Revoluţionar. Potrivit propriei sale declaraţii, în decembrie 89, în calitate de militar, a tras, la ordin, din clădirea Televiziunii Române înspre nişte case situate peste Calea Dorobanţi, în care militarilor li se spuse că sunt terorişti.

Tiberiu Niţu a fost acuzat de-a lungul anilor de revoluţionari că, departe de a fi unul dintre ei, a frânat anchetarea dosarelor Revoluţiei.

"A ţinut dosarele Revoluţiei, a frânat lucrarea în aceste dosare şi, din punctul nostru de vedere - pe lângă crima pe care, posibil, a săvârşit-o, prin declaraţia pe care a dat-o: în sensul că a tras în 21 şi în 22 decembrie - este şi complice la tăinuirea crimei, de 8 ani încoace", declara recentTeodor Mărieş, Preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie, vorbind despre Tiberiu Niţu

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.