Traian Băsescu: Sunt suspect la fel ca Tiberiu Niţu. Doamna Firea a transferat banii Crescent

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Pus sub acuzare de Parchetul General în dosarul de şantaj care o priveşte pe senatoarea PSD Gabriela Firea, fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat că are calitatea de suspect în respectivul dosar şi a lansat, la rândul său, un atac dur la adresa senatoarei, acuzând-o că a băgat mâinile în banii fostei firme a Securităţii, Crescent.

"Sunt un suspect pentru că am deranjat-o pe doamna Firea",a confirmat Traian Băsescu, adăugând că a primit o scrisoare prin care i s-a comunicat acest lucru şi că se va prezenta miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunoştinţă calitatea procesuală.

"Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect. E cam la fel cum e Niţu (Procurorul General al României n.r), numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus să tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti", a declarat Traian Băsescu.

După ce a confirmat că are calitatea de suspect în dosarul de şantaj al senatoarei Firea, fostul preşedinte a acuzat-o pe senatoarea PSD că a transferat bani de la "firma securităţii" Crescent într-o companie din grupul lui Dan Voiculescu, fondatorul PC şi al Antenei 3.

"Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta ar fi bine", a declarat Traian Băsescu, la ieşirea din sediul PMP, adăugând că "tot doamna Firulescu asta a făcut o plângere la Curtea Constituţională."

Reamintim că în aprilie 2014, Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana. Procurorii au dispus la momentul respectiv suspendarea anchetei pe motiv că preşedintele se bucura de imunitate.

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupă de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", sunt declaraţiile date de Traian Băsescu care au fost considerate de Gabriela Firea drept o ameninţare şi un şantaj.

Revenind la declaraţiile făcute de Traian Băsescu astăzi la PMP, fostul şef al statului a cerut ca Gabriela Firea să spună public câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu: "adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta aşa, an de an şi nu plătea înapoi 400.000 euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să se spovedească public.", a declarat fostul preşedinte.

"Tot doamna Firulescu asta a făcut o plângere la CCR pentru declaraţiile mele şi din câte ştiu Curtea i-a explicat că preşedintele este liber să facă orice în timpul mandatului şi are aceeaşi libertate ca şi parlamentarii."

Întrebat de unde are aceste informaţii că Gabriela Firea a manipulat banii Crescent, fostul preşedinte a afirmat că le-a primit cu un bileţel pe care scria "10.000 de euro" de la doamna Udrea. "Îi ceruse un ziarist, Oreste... e unul cu barbă, care ceruse 10.000 de euro ca să-i i dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat instituţiilor statului care bineînţeles nu se ocupă de ele", a acuzat el.

Întrebat dacă Elena Udrea a plătit cei 10.000 de euro, Traian Băsescu a menţionat că aceasta nu a plătit, motiv pentru care Oreste este supărat pe ea.

"Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câţi bani au fost transferaţi de la compania Securităţii, Crescent, în Grivco, în perioada 2007 - 2011 când dna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco şi dna Firea cu mânuţa domniei sale a semnat împrumuturi de la Crescent către compania la care era administrator ceva cu Media Press sau Casa Press, a semnat împrumuturi de 400.000 de euro şi 1,8 milioane de dolari pe care a uitat să îi dea înapoi. Se pare că era o spălare de bani.", a adăugat fostul preşedinte.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne