Tenis: Să câştig la Wimbledon era visul suprem, a afirmat Horia Tecău

Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău au câştigat la Wimbledon, primul lor titlu de Grand Slam la dublu. (facebook)
Epoch Times România
14.07.2015

Jucătorul român de tenis Horia Tecău a afirmat, luni, la sosirea în ţară, pe Aeroportul ''Henri Coandă'' din Otopeni, ca să câştige titlul la Wimbledon, în proba masculină de dublu, a fost ''visul suprem'' pentru el.

"Sunt extrem de fericit, sâmbătă mi-am îndeplinit un vis, am fost foarte emoţionat, am trăit experienţe minunate pe acest teren, la Wimbledon. Am avut săptămâni grozave, înainte am ajuns să joc trei finale. Dar cred că nici 20 de finale nu s-ar compara cu un titlu obţinut şi mai ales cu prietenul meu Jean-Julien (Rojer, n. red.). A fost ceva fantastic. Nu realizeze ce s-a întâmplat, o ţin tot într-o petrecere de când am terminat acea finală şi sunt foarte fericit că pot să aduc acest trofeu acasă'', a spus Tecău la revenirea în ţară.

''Pentru mine era visul suprem. Trebuie să-mi revin, să mă bucur de acest trofeu şi să îmi găsesc alt vis. Cred că următorul vis pentru mine va fi titlul de la US Open. Turneul de la US Open, Turneul Campionilor, trebuie să-mi găsesc alt vis, altă motivaţie, ca să merg înainte şi acum, că am gustat visul, că am gustat această experienţă de a câştiga un turneu de Grand Şlam, ne dorim să mai trăim acest moment", a subliniat Tecău.

Horia Tecău, care a devenit alături de olandezul Rojer lider în clasamentul Race to London, pentru Turneul Campionilor, a mai spus că a avut un sentiment premonitoriu că va cucerit trofeul la All England Club.

''Am simţit chiar de la începutul turneului, ştiam că avem un culoar dificil până în finală, dar, într-un fel ne-am spus că este anul nostru. E ciudat, parcă ştiam că vom câştiga, ştiam că este anul nostru şi chiar dacă am trecut prin momente grele, în turul doi am fost conduşi la un moment dat cu 2-0 la seturi, am salvat o minge de meci, dar nu ne-am pierdut, am avut încredere că putem câştiga, am crezut în noi, ne-am ajutat unul pe celălalt, am făcut o echipă puternică şi cred că acolo a fost diferenţa într-o finală de Grand Şlam. Tot respectul pentru Robert (Lindstedt, n. red.), pentru felul în care am jucat împreună, dar a fost pentru prima dată când am simţit altceva jucând cu trofeul pe masă'', a explicat Tecău.

Tenismanul constănţean de 30 de ani a vorbit şi despre sărbătorirea performanţei: ''Mai mulţi jucători din vestiar mi-au spus 'Acum că aţi câştigat trebuie să sărbătoriţi cum se cuvine, să vă aduceţi aminte nu numai de turneu, dar şi cum aţi sărbătorit'. De prea multe ori trecem de la un turneu la altul şi nu apucăm să ne bucurăm de aceste momente. Noi ne-am bucurat în acest weekend suficient, acum e momentul să ne revenim''.

"Spuneam tuturor că nu se putea să fie un moment mai frumos pentru mine, să câştig acest titlu şi să mă întorc în Constanţa, să joc un meci de Cupa Davis pe un teren pe care am crescut, deci visul continua pentru mine şi sper să continue cu o victorie", a adăugat Horia Tecău, cu gândul la meciul de Cupa Davis cu Slovacia de la Mamaia.

"Un meci dificil în acest weekend, dar sperăm să fim în formă şi noi, de partea noastră, să aducem un punct important sâmbătă şi ceilalţi băieţi să mai aducă încă două", a precizat Tecău, subliniind că ''toată lumea e invitată la meciul de Cupa Davis, mai ales Simona Halep, fiind şi ea din Constanţa, şi ea crescând pe acest teren. A venit şi la câteva meciuri de la Wimbledon şi ne-a susţinut''.

Tecău consideră că e loc de progres în jocul lui şi al lui Rojer. Cei doi nu au antrenor în prezent, dar câştigă şi încearcă să găsească un antrenor ''compatibil''.

Horia s-a referit şi la viitoarea participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Florin Mergea: ''Jocurile Olimpice sunt o prioritate mare pentru noi şi o să stabilim împreună un program pregătitor pentru JO, în care să jucăm mai mult împreună şi să fim în cea mai bună formă la Rio''.

Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău au câştigat, sâmbătă, primul lor titlu de Grand Şlam la dublu, în faţa perechii Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cu 7-6 (5), 6-4, 6-4, într-o oră şi 52 de minute. Tecău şi Rojer au profitat în primul tur de retragerea cuplului Martin Klizan (Slovacia)/Lukas Rosol (Cehia) la scorul de 3-0, apoi au trecut de André Begemann (Germania)/Julian Knowle (Austria), cu 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13, în optimi au eliminat australienii Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis, cu 7-6 (7), 6-3, 7-6 (1), în sferturi au câştigat în faţa cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cu 6-4, 6-3, 7-6 (2), în semifinale învingând perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (India), cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Rojer este primul jucător olandez care ia un titlu de Mare Şlem la dublu de la Paul Haarhuis în 2002 la Roland Garros, iar Tecău a devenit primul român care ia un titlu de Grand Şlam la dublu de la Ilie Năstase, care s-a impus în 1975, la US Open.

Tecău pierduse trei finale consecutive la Wimbledon, alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 şi 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor