TAROM va restructura activitatea, efectele se vor vedea la finele anului

Avion al companiei române Tarom. (www.tarom.ro)
Epoch Times România
10.08.2012

Consiliului de Adminstraţie al companiei aeriene TAROM a stabilit un plan de restructurare a activităţii, efectele fiind preconizate să se înregistreze până la sfârşitul anului, a anunţat vineri operatorul aerian.

Şedinţa CA a avut loc pe 9 august.

Planul de restructurare s-a realizat în conformitate cu recomandările consultantului Roland Berger, compania urmând să implementeze măsurile în cel mai scurt timp.

Printre măsurile vizate se numără cele referitoare la reţeua de rute şi produs, distribuţie a produsului (în sensul creşterii vânzărilor în mediul online) şi “ancillary revenues” (venituri conexe activităţii de bază), potrivit TAROM.

Compania TAROM a implementat deja în cursul utimilor ani un plan de măsuri vizând reducerea costurilor, respectiv creşterea veniturilor, masuri care au condus la reducerea pierderilor de la 332,5 milioane lei în 2010, la 262,2 milioane lei în 2011, potrivit reprezntanţilor operatorului.

Compania aeriană TAROM urma să fi privatizată în luna iunie, termenul pentru publicarea prospectului pentru vânzarea a cel puţin 20% fiind luna mai, potrivit unui document publicat în luna aprilie de FMI.

La scurt timp de la vânzarea pachetului de acţiuni, vor fi numiţi membrii consiliului de administraţie şi managerul privat.

În decembrie 2011, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a semnat cu asocierea S.S.I.F. Carpatica Invest şi S.S.I.F. Swiss Capital contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare a 20% din pachetul de acţiuni prin Bursa de Valori Bucureşti al companiei aeriene TAROM. Asocierea se află în etapă de pregătire a întâlnirilor cu potenţialii investitori, etapă necesară promovării tranzacţiei.

Documentul publicat pe site-ul FMI arată că transportatorul trebuie să aibă în vedere şi un program de restructurare care să cuprindă măsuri privind rutele şi structura flotei, dar şi reduceri de costuri prin renegocierea contractelor, reduceri voluntare de personal, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor