Tăriceanu: Şefia Parchetului European, un măr otrăvit. Mi-e teamă că Laura Kovesi ne va bloca accesul la fondurile europene

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cunoscut pentru luptele sale nesfârşite cu aşa-zisul "Stat Paralel", a opinat marţi, pe pagina de Facebook, că rolul principal al fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, în cazul în care va prelua şefia Parchetului European, ar fi să blocheze accesul capitalului românesc la fondurile europene.

"Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărţirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania şi Franţa în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensaţie, şansele de a avea postul de procuror şef european pentru Laura Kovesi. Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda 'compensaţii' Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obţine – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene", a afirmat Tăriceanu.

Cu alte cuvinte, liderul ALDE susţine că Uniunea Europeană "ne-ar da cu o mână şi ne-ar bloca cu două".

"Să reamintim câte firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea şi anchetarea la nesfârşit a patronilor ori a managerilor? Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap şi au fost forţaţi să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Aşa cum azi românii află cum au lovit în subvenţiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloş, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc", a transmis Tăriceanu.

În opinia şefului ALDE, vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva.

"Aşa îmi explic dezbaterile subţirele din spaţiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanţial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Preşedinte, şi nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora", a conchis Tăriceanu.