Tăriceanu, nemulţumit: Eu văd că România execută tot ce hotărăşte o majoritate la nivelul UE

Acordul privind "statutul special" al Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene, negociat cu succes de premierul britanic David Cameron la Consiliul European, dezavantajează România, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Consiliul European a făcut o serie de concesii Marii Britanii care vor dezavantaja mai multe ţări europene, printre care şi România, a atras atenţia luni, în cadrul unei confeinţe de presă, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, care s-a declarat nemulţumit că puterea executivă nu a consultat Parlamentul în privinţa acestor negocieri, relateaza Agerpres.

"Principiul tratamentului nediferenţiat al membrilor UE este înlăturat, sunt acordate derogări Marii Britanii şi anumite ţări din Europa, printre care şi România, sunt trecute într-o categorie a doua de ţări care nu pot să beneficieze de avantajele sociale pentru cei care locuiesc în Marea Britanie şi nu sunt emigranţi, sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, atenţie!, nu vorbim de emigranţi.

Lucrul acesta îi afectează pe românii care muncesc în Marea Britanie şi care, în pofida faptului că sunt contributori la sistemul de asigurări sociale, nu vor putea beneficia de toate prevederile lui şi de avantajele lui. Este un lucru extrem de grav", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful ALDE acuză Guvernul şi Preşedinţia că nu au informat cu privire la negocierile din cadrul Consiliului European, cu Comisia Europeană, în baza cărora România a fost de acord cu concesiile făcute Marii Britanii.

"Nu a fost consultare a Parlamentului naţional în România pe această temă, care să definească un punct de vedere de reprezentare a României, nu ştim cine a avut mandat să negocieze în acest sens, pentru că nu cunosc ca Parlamentul României să fi dat mandat specific pe această problemă, ca România să facă concesiile de care vorbeam. (...)

Ar fi fost de dorit ca România să îşi apere poziţia. Eu văd că România, din ce în ce mai mult, este în poziţia unei ţări care tot ce se hotărăşte de o majoritate la nivelul UE spune: da, să trăiţi, executăm! Asta e realitatea. Nu văd curajul necesar, nu văd analiza necesară şi capacitatea de analiză pentru a defini un punct care să sintetizeze şi interesul României", a precizat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne