Tăriceanu: Mă îngrijorează atitudinea unor ambasadori care au fetişuri şi vorbesc numai de corupţie

Suntem o ţară europeană cu un comportament al instituţiilor de tip mafiot pe care îl regăseşti în Rusia lui Putin, unde adversarii politici sunt îndepărtaţi cu toate metodele posibile şi imposibile, a acuzat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a declarat îngrijorat atât de atitudinea preşedintelui României, cât şi de cea a unor ambasadori acreditaţi la Bucureşti care "vorbesc numai de corupţie", dar nu văd lipsa unei justiţii echilibrate.

"Pe mine mă îngrijorează atitudinea preşedintelui, a unor ambasadori străini acreditaţi la Bucureşti care visează de dimineaţă până seara, au fetişuri din astea pe care nu le mai lasă, că vorbesc numai de corupţie. Când tu, ambasador al unei ţări libere şi democratice, vezi aceste încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, nu îţi pui nicio problemă? Stai şi continui să crezi ca într-o icoană într-o anumită persoană sau într-o anumită instituţie?

Poate oricine, la un moment dat, cineva să înţeleagă că trebuie să îşi revizuiască propria atitudine şi să fie mai profund în analiză, şi nu în lucrurile superficiale. Şi, din păcate, foarte mulţi din cei care văd că fac astfel de analize la nivelul societăţii româneşti, fie observatori din interior, fie observatori străini, sunt extrem de superficiali şi nu văd această racilă gravă de tot, care este lipsa unei justiţii corecte, echilibrate şi care să îşi facă până la urmă datoria", a spus joi seară Tăriceanu la Antena 3, citat de Agerpres.

În opinia liderului ALDE, dacă în ţările observatorilor străini s-ar întâmpla lucruri similare celor din România, ar cădea guverne şi miniştri.

"Şi oamenii ăştia sunt absolut indiferenţi. Li se pare că e ceva normal. În ţările lor, în ţările europene sau în alte ţări credeţi că ar fi tolerate? Eu cred că ar ieşi nişte scandaluri imense, din care ar cădea guverne, miniştri, procurori. Nu s-ar putea întâmpla astfel de lucruri.

Îmi doresc ca românii, dincolo de prosperitate economică, să profite de statutul de membru al UE, în care normele statului de drept sunt respectate. Suntem o ţară europeană cu un comportament al instituţiilor de tip mafiot pe care îl regăseşti în Rusia lui Putin, unde adversarii politici sunt luaţi, închişi, încarceraţi, îndepărtaţi cu toate metodele posibile şi imposibile. Ăsta nu este model european", a precizat Tăriceanu.