Tăriceanu: Iohannis, un om politic orbit de putere ca Băsescu. Patronează un sistem ocult de putere

Preşedintele Klaus Iohannis s-a transformat din beneficiar al sistemului ocult de putere de la nivelul instituţiilor de forţă, în patronul şi principalul său apărător, a lansat un nou atac liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis este un om politic "orbit de putere", asemenea lui Traian Băsescu, care încearcă să vândă românilor iluzia că spectacolul regizat al cătuşelor ar fi lupta anticorupţie, când, de fapt, este o luptă împotriva democraţiei şi a statului de drept, a acuzat vineri, pe pagina sa de socializare, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, politician trimis în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

"Domnule Preşedinte, nici un român nu este mulţumit să crească preţul la benzină şi motorină, dar întrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteţi îngrijorat de soarta românilor doar când vă convine pentru a critica Guvernul. De ce aţi tăcut mâlc atunci când eliminarea supraaccizei nu s-a regăsit în scăderea preţului la carburanţi la început de 2017? Simplu: pentru că nu aţi fi obţinut nici un potenţial beneficiu electoral, situându-vă pe aceeaşi poziţie cu Guvernul PSD-ALDE. Ceea ce mi se pare mult mai grav, pentru că ţine direct de responsabilităţile constituţionale pe care le aveţi, este încurajarea abuzurilor şi exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul instituţiilor de forţă. În trecut, v-aţi mulţumit să fiţi beneficiarul acestor excese şi abuzuri, atunci când într-un mod nedemocratic v-aţi instalat guvernul Dvs. Acum, din beneficiar aţi ajuns patronul acestui sistem şi principalul său apărător. De ce? Simplu: pentru că este singura cale prin care consideraţi că veţi câştiga al doilea mandat", a declarat Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, Iohannis a arătat tuturor românilor că a dat greş în alegerea Guvernului Cioloş, care a reprezentat "un dezastru pentru România generat de incompetenţă şi rea-voinţă".

"Apoi, aţi arătat că aţi dat greş şi în reformarea partidului Dvs. Îşi amintesc toţi românii când încurajaţi partidele să aducă oameni noi şi ”curaţi”, adică pioni docili ai sistemului ocult de putere. PNL a jucat cum a dorit Preşedintele şi a cules un dezastru electoral în 2016. Două eşecuri usturătoare, după care aţi rămas în postura de a încerca să vindeţi românilor o singură iluzie: a luptei anticorupţie. Domnule Preşedinte, marea problemă este că iluzia pe care încercaţi să o întreţineţi începe să se destrame, iar dumneavoastră începeţi să pedalaţi în gol, desprins de realitatea românilor şi de ceea ce vor ei. Marea majoritate a românilor vor ca abuzurile şi excesele din sistemul de justiţie să înceteze. Ca lupta anticorupţie să nu mai fie folosită ca paravan pentru eliminarea adversarilor politici. Marea majoritate a românilor vor ca şefa DNA să nu mai sfideze Parlamentul şi să spună public adevărul despre noaptea alegerilor din 2009. Pe toate aceste subiecte esenţiale pentru viitorul României, dumneavoastră vă aflaţi împotriva opiniei românilor", a precizat Tăriceanu.

În opinia şefului ALDE, marea majoritate a românilor, şi din ce în ce mai mulţi magistraţi oneşti, îşi doresc un sistem de justiţie reformat.

"Ca preşedinte al Senatului mi-am asumat sprijinirea acestei reforme, alături de majoritatea parlamentară actuală. De aceea, sprijin legile justiţiei pe care ministrul Tudorel Toader le-a propus. Ceea ce vă deranjează cel mai mult la aceste legi este că nu veţi mai decide dumneavoastră, ca om politic, cine vor fi şefii Parchetului şi DNA. Adică, mai concret, vă supără că veţi avea mai puţină putere şi influenţă politică. Este adevărat, o să fie mai puţin bine pentru Dumneavoastră, dar va fi mult mai bine pentru sistemul de justiţie care va avea o şansă în plus să se însănătoşească. În acest fel, puterea nu va mai sta în pixul unui singur om, iar alegerea şefilor acestor structuri va fi făcută în urma dezbaterilor şi votului din CSM", a punctat Tăriceanu.

Mai mult, preşedintele Senatului consideră că sunt necesare iniţiative legislative suplimentare, pentru a ne asigura că drepturile şi libertăţile românilor sunt respectate, aceleaşi drepturi şi libertăţi pe care vede că Iohannis este dispus să le calce în picioare pentru a câştiga un al doilea mandat.

"Sunt legi pe care le voi susţine cum este cea privind crearea unei agenţii independente care să se asigure că nu se mai comit abuzuri în ascultarea telefoanelor cetăţenilor. Domnule Preşedinte, se pare că ne aflăm pe poziţii iremediabil opuse, dar nu în termenii pe care îi folosiţi. Eu susţin democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Dumneavoastră susţineţi un sistem ocult de putere şi închideţi ochii la abuzuri. Eu susţin un Parlament puternic. Dumneavoastră susţineţi un Parlament subordonat şi controlabil prin spectacolul televizat al cătuşelor. Vă consider un om politic orbit de putere (asemenea fostului preşedinte Băsescu), care încearcă să vândă în continuare românilor iluzia că spectacolul regizat al cătuşelor ar fi de fapt lupta anticorupţie, când este o luptă împotriva democraţiei şi a statului de drept", a afirmat Tăriceanu.

Al doilea om în stat, judecat în prezent pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincionasă într-un dosar marca DNA, susţine că iluzia pe care încearcă să o întreţină Iohannis este, însă, cel mai mare pericol pentru România de astăzi.

"De aceea, voi continua să o demasc şi voi continua să acţionez conform principiilor liberale în care cred, iar protejarea libertăţilor cetăţenilor este pe primul loc. Asta mă face adversarul sistemului ocult de putere şi, pe cale de consecinţă, adversarul dumneavoastră. Sper măcar, ca pe viitor, să aveţi curajul să vă susţineţi personal punctele de vedere, nu prin intermediari", a conchis Tăriceanu.