Tăriceanu, apoteotic: Cei din presă vor să întărească instituţii care se îndreaptă împotriva cetăţenilor!

Titular de dosar penal, Călin Popescu Tăriceanu a acuzat un grav derapaj al ţării şi a incriminat presa susţinând că aceasta apără instituţiile de forţă, nu drepturile şi libertăţile cetăţenilor.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

România se află "într-un grav derapaj", iar societatea românească nu s-a "dezbărat complet de metehnele securistice şi comuniste", a susţinut vineri preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. Un rol nefericit în acest derapaj l-ar avea presa care, "în loc să pună accent pe apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, vrea să întărească instituţiile de forţă, instituţiile represive ale statului.", a acuzat şeful Senatului.

"Am avut convingerea că România este instalată definitiv pe un drum sănătos, democratic, în care valoarea supremă în societate este cetăţeanul. După 27 de ani, privesc în stânga şi în dreapta mea şi nu îmi vine să cred ce văd ochilor: o societate care este evident că nu s-a dezbărat complet de metehnele securistice, comuniste. Văd o societate în care oameni cum sunt cei din presă, în loc să pună accent pe apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, vor să întărească instituţiile de forţă, instituţiile represive ale statului, care se îndreaptă împotriva cetăţenilor", a susţinut Tăriceanu, citat de Agerpres, în discursul unui discurs susţinut la Conferinţa Naţională a Tineretului ALDE.

În opinia lui Tăriceanu, care, reamintim, e trimis în judecată de "instituţia de forţa" DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, instituţiile statului trebuie să apere cetăţeanul şi nu să îi îngrădească libertăţile.

"Instituţiile sunt făcute să apere şi să servească cetăţeanul, nu să îl asuprească, nu să îi îngrădească libertăţile, nu să îi asculte telefoanele, nu să îl trimită pentru vini închipuite în instanţă, nu să îl plimbe cu cătuşe pe la televizor! Acestea sunt caracteristicile specifice regimurilor autoritare. România este astăzi într-un grav derapaj, pe care, vă spuneam, nu mi l-am imaginat la începutul anilor '90", a conchis preşedintele ALDE.

Tăriceanu a mai acuzat că România este ţara din lume cu 300.000 de cetăţeni ascultaţi la telefoane, ceea ce este "o ruşine".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne