Tăriceanu: ALDE exclude o colaborare cu un PNL devenit o remorcă a Cotrocenilor

Şefa liberalilor Alina Gorghiu vorbeşte despre o posibilă alianţă cu ALDE după parlamentare, însă Tăriceanu exclude un astfel de scenariu, cel puţin nu cât timp PNL este condus de "această echipă delegitimată de electorat şi de propria prestaţie".
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

ALDE nu va colabora cu un PNL condus de această echipă delegitimată de electorat şi de propria prestaţie, cu un PNL pentru care cuvântul liberal din denumirea partidului a fost golit de conţinut, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, Călin Popescu Tăriceanu.

"Poziţia ALDE, nu doar a mea personală, adoptată în interiorul mecanismelor democratice ale partidului, cu privire la un posibil dialog sau colaborare politică cu PNL a fost şi rămâne consecventă. Vom colabora într-un fel sau altul cu PNL atunci când acest partid va pune pe prim plan valorile liberale şi ale statului de drept şi va înceta să încurajeze abuzurile unor instituţii de forţă ale statului împotriva oricărui cetăţean, indiferent sub ce pretext.

Legitimitatea actualei conduceri a PNL a fost precară de la început, din cauza modului în care a fost impusă de preşedintele Iohannis, şi s-a deteriorat treptat ca urmare a pierderii identităţii liberale a partidului şi a transformării PNL într-o remorcă a Cotrocenilor, realitate confirmată prin eşecul înregistrat la alegerile locale", a declarat Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, nici la capitolul încredere cei doi copreşedinţi ai PNL - Alina Gorghiu şi Vasile Blaga - nu stau mai bine, ei situându-se mult sub nivelul partidului.

"Ca o concluzie-răspuns la ideea doamnei Gorghiu, ALDE nu va colabora cu un PNL condus de această echipă delegitimată de electorat şi de propria prestaţie, cu un PNL pentru care cuvântul liberal din denumirea partidului a fost golit de conţinut", a subliniat Tăriceanu.

Declaraţiile copreşedintelui ALDE vin în contextul în care şefa liberalilor, Alina Gorghiu, a declarat că nu exclude o majoritate cu ALDE, indiferent de ce zice Călin Popescu Tăriceanu acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne