Raeţchi: De 24 de ore, Firea şi Tăriceanu îşi bat joc de bucureşteni şi refuză să-l demită pe Tudy

S-a adeverit ceea ce unii considerau a fi doar o retorică de campanie a PNL: a început pandelizarea şi intrarea în derizoriu a Capitalei, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În ciuda presiunii publice din ultimele 24 de ore ca Gabriela Firea şi PSD să îl revoce din funcţia de viceprimar al Capitalei pe Tudy, aceştia nu dau niciun semn că ar fi dispuşi să renunţe la această numire jenantă, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Au trecut 24 de ore de la desemnarea lui Tudy în funcţia de viceprimar al Capitalei şi în ciuda insistenţelor admirabile ale societăţii civile şi ale presei de a-l revoca din funcţie, PSD şi Gabriela Firea ezită să facă acest lucru. S-a adeverit ceea ce unii considerau a fi doar o retorică de campanie a PNL: a început pandelizarea şi intrarea în derizoriu a Bucureştiului.

Este clar că administraţia bucureşteană va intra în pericol în curând, având în vedere unele dintre intenţiile anunţate de Gabriela Firea, desfiinţate în spaţiul public, sau viceprimarii jenanţi numiţi ieri. Nu ştiu dacă PSD-ALDE-UNPR se bazează pe faptul că suntem la sfârşit de săptămână şi presiunea publică va dispărea, dar acest lucru nu se va întâmpla: există riscul real al unor proteste în Capitală în viitorul apropiat", a precizat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL susţine că atât liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cât şi primăriţa PSD Gabriela Firea trebuie să ofere lămuriri pentru alegerea inexplicabilă în funcţia de viceprimar a lui Tudor Ionescu.

"Au fost sesizate şi nereguli în privinţa modului în care Tudy a fost ales în această funcţie, existând suspiciuni că votul nu a fost secret. Bucureştenii nu trebuie sacrificaţi din cauza intereselor şi negocierilor politice dintre PSD şi ALDE, iar PNL solicită imperios, din nou, retragerea lui Tudor Ionescu din funcţia de viceprimar.

Nu în ultimul rând, locuitorii Capitalei aşteaptă lămuriri publice atât de la Călin Popescu Tăriceanu, cât şi de la Gabriela Firea pentru alegerea inexplicabilă a acestuia în funcţia de viceprimar al Capitalei", a adăugat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne