Tăriceanu, acuzat că s-a erijat într-un vajnic luptător împotriva actului de Justiţie

Liberalii îl acuză pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că "s-a erijat într-un vajnic luptător împotriva actului de Justiţie".
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La scurt timp după ce au fost criticaţi de preşedintele Senatului că nu au nicio reacţie relevantă în scandalul înregistrărilor, liberalii se întreabă, "evident retoric, ce se întâmplă cu politicianul/omul Tăriceanu şi, mai ales, de ce a pierdut complet controlul propriilor nervi", reiese dintr-un comunicat de presă remis de PNL.

"Domnule Tăriceanu, ne întrebăm de ce aţi coborât nivelul discursului politic atât de jos, de ce simţiţi nevoia să vă impuneţi doar prin folosirea unui limbaj suburban, mai ales când vă referiţi la foştii dumneavoastră colegi de partid? Credeţi că aceasta este singura soluţie să vă mai impuneţi vocea în spaţiul public? Observăm că de mai bine de un an de zile v-aţi erijat într-un vajnic luptător împotriva actului de Justiţie şi ne întrebăm dacă furia cu care blamaţi acţiunile din Justiţie nu au legătură cumva cu faptul că tot mai mulţi dintre partenerii dumneavoastră sunt vizaţi de anchete penale.

Credeţi că îi ajutaţi blocând şi criticând în permanenţă actul de Justiţie?! De altfel, nu putem să nu facem legătura între schimbarea de atitudine a dumneavoastră şi coalizarea politică cu Victor Ponta. Aţi început să reacţionaţi visceral în tandem cu acesta. Vă reamintim însă că, spre deosebire de Victor Ponta, dumneavoastră încă mai deţineţi o poziţie importantă în ierarhia statului român, iar o asemenea conduită se reflectă asupra instituţiei pe care o conduceţi", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe.

PNL susţine că discursul şefului Senatului nu numai că este asemănător cu cel a lui Victor Ponta, ci este unul copiat după Traian Băsescu, "un politician care şi-a construit cariera politică pe un limbaj nedemn".

Reacţia lui Ionuţ Stroe vine după ce, cu o zi în urmă, Tăriceanu critica PNL că nu a exprimat un punct de vedere legat de ordonanţa de urgenţă privind interceptările.

"Pentru PNL, drepturile şi libertăţile individuale nu au nici cea mai mică valoare. Nu ştiu ce făcea doamna Gorghiu în perioada asta. Stau şi mă întreb, pentru că, în rest, pe tot felul de fleacuri o văd că este foarte activă. Stă, se ceartă cu unii ca o ţaţă în piaţă. Dar pe lucrurile care sunt într-adevăr fundamentale şi în care un partid politic trebuie să ia atitudine, să se exprime, să spună: 'nu domnule, noi vrem ca toţi românii să fie ascultaţi' sau poate îndrăzneşte, dacă are voie, să spună: 'nu, e greşit ca toată lumea să fie ascultată la grămadă de serviciile secrete, ca pe vremea Securităţii'. Au curaj să spună chestia asta sau nu au curaj — doamna Gorghiu şi PNL. Aştept de la ei un punct de vedere pe această chestiune'', a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne