Tăriceanu a luat foc: Dacă Băsescu a spus adevărul, Kovesi şi Coldea trebuie demişi de Iohannis

Trimis deja în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în dosarul Truică, pe Tăriceanu îl paşte un nou dosar penal. Se zvoneşte că Vîntu i-ar fi dat un milion de euro, prin intermediul lui Bogdan Olteanu, deja reţinut de procurori, pentru a-l numi pe jurnalistul Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Prins în malaxorul DNA, Călin Popescu Tăriceanu a răbufnit. Într-un "apel către Preşedintele Klaus Iohannis", preşedintele Senatului cere nici mai mult nici mai puţin decât demiterea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, în cazul în care acuzaţiile făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu la adresa instituţiilor conduse de cei doi se confirmă.

"Cu câteva zile în urmă, fostul Preşedinte Traian Băsescu a făcut o serie de afirmaţii care pun sub semnul întrebării tot ceea ce credeam că am reuşit să construim în România pe baza valorilor democraţiei şi a statului de drept. Ieri, fostul Preşedinte a reiterat şi întărit aceleaşi idei.

De mai bine de un an de zile, sunt unul dintre cei mai critici politicieni în privinţa abuzurilor, care au transformat DNA şi lupta anticorupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor incomozi, şi în privinţa amestecului ilegal al SRI în Justiţie şi, mai nou, în activitatea ANAF. În perspectiva celor spuse pe 24 iulie de fostul Preşedinte al României, criticile mele apar ca o palidă reflectare a realităţii.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situaţie inacceptabilă, în care DNA şi SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat şi exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituţiilor democratice alese de cetăţeni. Acest comunicat de presă s-ar fi putut intitula Apel către preşedintele Iohannis", a declarat Tăriceanu.

Şeful Senatului a precizat că, în condiţiile în care Comisia de supraveghere a activităţii SRI din Parlament este total ineficientă şi nu dispunem de niciun alt instrument juridic, face un apel public la Preşedintele României să-şi folosească întreaga autoritate şi toate pârghiile de care dispune, pentru a verifica la nivel instituţional veridicitatea gravelor afirmaţii făcute de fostul Preşedinte al României.

"Am aşteptat câteva zile, înainte să dau publicităţii acest comunicat, în speranţa că preşedintele Iohannis va lua o poziţie fermă, va iniţia un demers fără vreun impuls din exteriorul Administraţiei Prezidenţiale. Aşa era normal să facă pentru ca oamenii să cunoască adevărul şi pentru apărarea reputaţiei Statului român şi a instituţiilor sale în cazul în care fostul preşedinte al României a mistificat realitatea prin cele declarate.

Din păcate, preşedintele Iohannis a rămas pasiv, aşa cum s-a întâmplat şi în alte situaţii, când ar fi trebuit să acţioneze. Continuarea acestei pasivităţi ar confirma tacit realitatea înfăţişată de Traian Băsescu şi ar reprezenta o complicitate la perpetuarea condiţiei României de stat mafiot.

În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, preşedintele României va trebui să-şi asume responsabilitatea demiterii şefilor celor două instituţii, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetăţenilor şi libertăţile lor nu sunt la discreţia procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, şi a adjunctului SRI, Florian Coldea", a mai declarat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne