"Taie fusta sau îţi tai eu din salariu". În ce condiţii lucrează femeile angajate la sălile de jocuri de noroc? [PressOne]

Cazino (Pixabay)
Ana Ion
06.05.2024

Industria jocurilor de noroc din România se laudă că generează în jur de 45.000 de locuri de muncă. Pandemia a accelerat expansiunea gamblingului în digital: se estimează că jocurile de noroc online au astăzi o cotă de piaţă între 65 şi 70%.

Anunţurile de angajare ale industriei vizează tot mai mult poziţii de marketing, IT, suport tehnic, dar există în continuare şi job-uri fizice, la sălile rămase deschise în marile oraşe. Majoritatea sunt ocupate de tinere la început de carieră, care ajung apoi să fie martore sau victime ale unor abuzuri din partea angajatorilor şi jucătorilor, relatează PressOne, într-un amplu reportaj dedicat acestui fenomen.

Alexandra (nume fictiv) are 23 de ani şi lucrează în domeniul jocurilor de noroc de cinci. Ea relatează sub protecţia anonimatului că la una din sălile unde a lucrat managerul i-a cerut, explicit, să-şi scurteze fusta.

"«Mai tai-o! Mai tai-o», striga managerul la mine. I-am zis că nu am cum, că mi se vede fundul. «Mai tai-o sau îţi tai eu din salariu», mi-a zis."

A fost un motiv suficient de puternic pentru ca Alexandra să plece de acolo. „Aveam o colegă mai plinuţă, ei i-a zis să slăbească, altfel o dă afară. Am plecat. La sala unde lucrez acum nu port uniformă, nici tocuri, nici rochiţe. Mă îmbrac cum vreau eu.”

Tânăra relatează pentru PressOne că modul în care se îmbracă îi poate influenţa veniturile (tips), dar şi felul în care interacţionează clienţii cu ea.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor