Surse: Raluca Prună i-ar fi cerut demisia lui Tiberiu Niţu

Acuzat că, la fel ca generalul Oprea, s-a folosit ilegal de coloane oficiale, Tiberiu Niţu ar fi fost "invitat" să demisioneze de către Ministrul Justiţiei.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună i-a cerut demisia Procurorului General, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro.

Raluca Prună i-ar fi adresat această solicitare lui Niţu în cadrul întâlnirii pe care cei doi au avut-o în cursul zilei de miercuri. Ministerul Justiţiei a refuzat să facă orice comentariu pe tema întâlnirii dintre cei doi oficiali.

Reamintim că Niţu este acuzat de procurorii anticorupţie că s-a folosit ilegal de coloană oficială, alături de fostul vicepremier Gabriel Oprea. Miercuri, Procurorul General a fost convocat la o discuţie de Raluca Prună care, anterior întrevederii declarase că nu exclude niciun fel de variantă, inclusiv revocarea lui Niţu din funcţie.

"Există un comunicat al DNA şi cred că şi în privinţa domnului Niţu şi în privinţa oricărui funcţionar sau demnitar din statul român, cred că rigoarea ne cere în primul rând să discut cu această persoană: puteţi să mai îmi puneţi întrebări, nu o să aveţi alt răspuns decât acela că discut astăzi cu Procurorul General, îmi termin analiza şi voi ieşi public atunci cînd am ceva de spus. Acum nu am nimic de spus", a declarat Prună miercuri.

Amintim că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat, luni, Procurorului General Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Din probele strânse de procurori, reiese că generalul a abuzat în deplasările sale de coloană oficială, deşi legea spune clar că nu avea acest drept decât în situaţii excepţionale. Mai mult decât atât, Oprea i-a asigurat coloană oficială şi Procurorului General Tiberiu Niţu, iniţiativă la fel de ilegală. Detalii aici.

Procurorul General Tiberiu Niţu a decis să se abţină de la soluţionarea cererii DNA în cazul fostului ministru de Interne, aceasta fiind semnată de unul dintre adjuncţii săi, care a trimis-o mai departe la Senat.