SURSE. Ce şi-au reproşat PNL şi USR în spatele uşilor închise

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook - Florin Cîţu)

Liderii PNL şi USR şi-au reproşat reciproc, în spatele uşilor închise, modul în care au gestionat public scandalul privind evacuarea nocturnă a Spitalului Foişor, dar şi conflictul Voiculescu - Cîţu. Surse politice au declarat, pentru Hotnews.ro, că şedinţa coaliţiei a fost una cu cântec.

La şedinţă a participat şi premierul Florin Cîţu care le-ar fi spus colegilor din coaliţie că trebuia respectată procedura în ceea ce priveşte raportul Corpului de control privind accesarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătăţii şi că nu poate opri o procedură de care se ocupă direct justiţia.

În replică, liderii USR-PLUS i-ar fi reproşat premierului că situaţia trebuia discutată în interiorul coaliţiei înainte de a face public anunţul.

"La nivel mediatic a fost perceput ca un atac direct la adresa lui Vlad Voiculescu şi a USR PLUS iar asta ne-a forţat pe noi să anunţăm public susţinerea pentru Voiculescu", ar fi explicat liderii USR PLUS în şedinţa Coaliţiei.

De partea cealaltă, liberalii s-au plâns de modul în care gestionează Vlad Voiculescu ministerul pe care îl conduce şi că gafele pe care acesta le face afectează credibilitatea Guvernului. Orban le-ar fi spus useriştilor că răspunderea politică "exclusivă" pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii le aparţine.

O altă nemulţumire discutată în şedinţa Coaliţiei a fost cea a UDMR. Kelemen Hunor s-a arătat extrem de nemulţumit de faptul că Stelian Ion a spus public că amendamentul privind superimunitatea magistraţilor a fost ideea UDMR şi că aceştia au insistat să fie introdusă în proiectul de lege. Barna le-ar fi promis liderilor UDMR că va intermedia o discuţie între Kelemen Hunor şi Stelian Ion pentru a rezolva disensiunile între cei doi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne