Suporterii maghiari veniţi pentru meciul România-Ungaria sunt puşi pe scandal

Andrei Pricopie
11.10.2014

alte articole

Jandarmi şi suporteri unguri în Gara de Nord
Jandarmi şi suporteri unguri în Gara de Nord (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.10.2014

UPDATE - Trenul cu microbişti maghiari a ajuns în Gara Băneasa din Bucureşti în jurul orei 13:30 şi urmează ca aceştia să fie duşi direct la stadion, cu 15 autobuze ale RATB. După meci, maghiarii vor fi transportaţi înapoi la gara tot cu autobuzele.

Potrivit B1.ro, deşi în zonă au fost trimişi sute de mascaţi, poliţişti şi jandarmi, ultraşii nu s-au ferit să arunce cu petarde şi fumigene şi să fie agresivi verbal.

***

Suporterii maghiari au început să se strângă în Bucureşti pentru a urmări meciul România-Ungaria, care se va juca pe Arena Naţională. În noaptea de vineri spre sâmbătă, aproximativ 800 de suporteri au ajuns cu trenul în ţara noastră, aruncând pe geam petarde, fumigene, cutii şi sticle de bere, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni, informează Mediafax.

Maghiarii şi-au anunţat din vreme intenţiile violente. Pe site-ul hooliganstv.com au apărut imagini postate de suporterii care se pregăteau să vină în Capitală. Pe lângă biletele de intrare la meci, în fotografiile suporterilor apăreau cuţite, bastoane, fumigene, petarde, sticle de băuturi alcoolice şi, simbolic, maşini de tocat carne.

Un tren special pentru suporterii unguri, pe locomotiva căruia erau pictate chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti din Ungaria, a intrat în ţară la ora 2:00, prin punctul de trecere a frontierei Curtici, unde a staţionat aproximativ o oră pentru verificarea documentelor celor 780 de pasageri.

În jur de o sută de jandarmi, poliţişti, trupe speciale de intervenţie, dar şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a menţine ordinea pe perioada staţionării garniturii. Suporterii unguri au fost gălăgioşi în permanenţă, iar imediat ce trenul s-a pus în mişcare şi a plecat spre Arad, unii dintre aceştia au aruncat sticle sau doze de bere şi petarde, în ciuda faptului că alături de ei au urcat şi poliţişti şi jandarmi români, pentru a-i escorta până în Capitală.

La fel s-a întâmplat şi în gara din Arad. Forţele de ordine au decis să nu intervină şi nici nu i-au sancţionat pe aceştia. Aproximativ 10.000 de poliţişti şi jandarmi îi aşteaptă pe maghiari în Capitală, numărul mare fiind motivat de dorinţa oamenilor legii de a preîntâmpina eventuale conflicte de stradă generate de meciul de sâmbătă seară.

Microbiştii au plecat din Budapesta înarmaţi cu torţe şi petarde, au fluturat steagurile Ţinutului Secuiesc şi au făcut gesturi obscene la Craiova, iar la această oră ajung în Bucureşti.

"Se pare că va fi o zi încinsă în capitala României. Principalele brigăzi ale echipelor Ferencvaros, Ujpest, Debrecen, Kispest şi Diósgyőr vin la Bucureşti", scrie ziuadecj.realitatea.net.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor