SUA va trimite 3500 de soldaţi în Afganistan. Deocamdată

SUA a autorizat desfăşurarea a 3.500 de soldaţi suplimentari în Afganistanul zguduit de război.
Soldaţi americani.
Soldaţi americani. (Getty Images)

Un oficial american a confirmat pentru Reuters că secretarul Apărării, James Mattis, a ordonat desfăşurarea trupelor, însă Pentagonul a declarat că nu se va face anunţul până când nu-şi va exprima generalul opinia despre această acţiune.

Şeful Pentagonului aparent a intenţionat să trimită aproximativ 3.900 de soldaţi.

Cunoscut sub numele de “Mad Dog”, generalul în rezervă a aşteptat stabilirea unei noi strategii prezidenţiale înainte de a lua o decizie în privinţa Afganistanului.

Recent, armata americană a recunoscut oficial că există cu aproximativ 2.600 de soldaţi mai mulţi în Afganistan pe lângă cei 8.400 raportaţi anterior. Astfel, trupele suplimentare se vor alătura celor 11.000 de soldaţi americani prezenţi deja în ţara asiatică.

Printr-un ordin executiv emis în luna februarie, preşedintele american Donald Trump l-a însărcinat pe Mattis să elaboreze o strategie afgană ce ar fi trebuit să fie anunţată la mijlocul lunii iulie. Dar, termenul limită aparent a fost depăşit deoarece preşedintele a cerut unele revizuiri.

SUA a invadat Afganistanul în octombrie 2001, după atacurile din 11 septembrie desfăşurate asupra oraşelor New York şi Washington şi a răsturnat de la conducere regimul taliban. Dar forţele americane au rămas în ţară de-a lungul mandatelor preşedinţilor George W. Bush, Barack Obama şi acum Donald Trump.

Militanţii talibani au avertizat că îşi vor intensifica atacurile până când forţele americane se vor retrage în totalitate din Afganistan după mai mult de un deceniu şi jumătate de ocupaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe