SUA: Congresman republican solicită creşterea cheltuielilor pentru apărarea antirachetă

SUA ar trebui să investească mai mult în apărarea antirachetă având în vedere testele de rachete efectuate în repetate rânduri de Iran şi Coreea de Nord, a declarat preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanţilor.
Sistemul de rachete Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3). (Captură Foto)
Andrei Popescu
07.02.2017

Comentariile de luni ale congresmanului republican Mac Thornberry au avut loc după ce Administraţia Trump a impus săptămâna trecută noi sancţiuni împotriva Teheranului ca urmare a testelor cu rachete balistice, despre care Iranul susţine că au o natură defensivă.

“Dacă vă uitaţi la ceea ce se întâmplă în jurul lumii, aş menţiona Iran şi Coreea de Nord, importanţa apărării antirachetă creşte”, a declarat Thornberry reporterilor în Washington, adăugând că este necesară o tehnologie îmbunătăţită de apărare împotriva rachetelor.

“Actorii din întreaga lume construiesc rachete care sunt mai greu de oprit”, a precizat el.

SUA şi Coreea de Sud plănuiesc să amplaseze în acest an un sistem de apărare antirachetă în valoare de 800 milioane de dolari pe teritoriul sud-coreean, cu scopul de a contracara ameninţările venite dinspre Coreea de Nord.

Thornberry a declarat că în Congresul SUA, care este condus de republicani, se vor depune eforturi pentru a trece de limitele stricte privind cheltuielile militare americane negociate cu fostul preşedinte Barack Obama, pavând drumul pentru un buget militar mai mare.

“Cred că avem o oportunitate enormă pentru a face lucrul corect”, a mai declarat Thornberry.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor