Sturza despre oficiali din RM: Concerte şi deplasări cu elicopterul, toate de dragul eficienţei

Ion Sturza a dezvăluit cheltuielile pe care le-ar fi suportat politicienii de la Chişinău aducând artişti, preponderent din Rusia, pentru a le cânta moldovenilor de Ziua Independenţei. Cel mai zgârcit s-a dovedit a fi Ilan Şor.
Ion Sturza, fost premier al Moldovei
Ion Sturza, fost premier al Moldovei (capital.ro)

Ex-premierul Ion Sturza şi actual om de afaceri atenţionează că distracţia moldovenilor din ultima perioadă de timp şi anume concertele organizate la Orhei, Bălţi şi Chişinău, la care au luat parte interpreţi cu renume ar costa sute de mii de euro ceea ce ar permite achitarea pensiilor anuale a mai multor pensionari. Mai mult decât atât, fostul politician sugerează că o asemenea risipă de bani nu s-ar încadra în principiul eficienţei ”respectat” şi promovat în ultimul timp de autorităţile de la Chişinău.

Astfel, Sturza aminteşte despre declaraţia lui Candu prin care menţiona că dacă se doreşte achitarea pensiilor şi salariilor mai mari trebuie să se dea dovadă de eficienţă. ”Şi ne dă drept exemplu, pe nimeni altul decât pe şeful său de partid care de dragul ei, a eficienţei, zboară la şedinţele de partid din jurul Chişinăului cu elicopterul. 6000 euro ora, ora de zbor politic. Simplu şi eficient!”

Fostul premier notează ironic că tot în sintagma "eficienţă" poate fi plasată şi distracţia poporului cu vedete invitate din afară, preponderent din Federaţia Rusă. ”Puţinii, dar "bunii" care se strecoară printre tancuri, trecând linia frontului.”

”Cel mai "zgârcit" s-a dovedit a fi edilul de la Orhei, Ilan Sor. Show aviatic - 10 000 euro, Carlas Dreams - 10 000. Raiburg, Dani, Istrati, formaţia Catharsis, cârnăciori, bere, lumină la biserică, încă vreo 10 000. Jasmin, muncă patriotică. PR pe toate canalele de TV, încă 5000. În total - 35 000 euro, că nu în lei a furat miliardul ..., scrie Ion Sturza pe pagina sa de socializare făcând publice şi cheltuielile suportate de către Usatîi, Dodon, dar şi Partidul Democrat.

”Usatîi, primarul- skype, Irina Krug - 15 000, Sofia Rotaru, a noastră, dar şi a lor, a tuturor - 60 000. Mici cadouri şi alţi "artişti" -15 000. În total - aproximativ 100 000 euro. Nu e rău, dar nici prea mult!!! La limita solvabilităţii lui Renato.

Băiatul cu ”budeonovca” în stil NUOVO Bourjois, Dodon Igor, "eliberatorul" moldovenilor: Grişa Leps 100 000 şi o ladă de votcă în avionul privat. Zborul este lung, are interdicţie în UE şi SUA...Polina Gagarina -15 000. Corul sfintei mănăstiri Curchi a venit cu sarmalele de acasă. Multe alte mici plăceri. În total - 200 000 euro!”, a adăugat omul de afaceri.

În opinia lui Sturza, de premiul cel mare ”se învredniceşte şi îl ia cu “brio” Partidul Democrat! Holograf şi Smiley câte 10 000 de căciulă prăfuită vara la Mamaia. Andrew Rayel, 20 000. Dima Malicov la reducere, 20 000. Şi în sfârşit - Colea Bascov - 100 000! Avioane private, smite, mite...Total 250 000 euro! Mai punem şi "bănuţii" de la doamna ministră Babuc şi... Grand Total - 600 000 euro! Pe înţelesul lui moş Vasile şi a mătuşii Maria - 7500 pensii medii, 625 pensii anuale. Desigur, e o abordare mercantilă”, a concluzionat Ion Sturza.

Notabil este faptul că până în prezent nimeni dintre organizatorii concertelor nu a făcut publice cheltuielile suportate.

La sfârşitul săptămânii trecute presa de la Chişinău a scris că Liderul Partidului Democrat, ar fi folosit un elicopter pentru a se deplasa la recepţii organizate de ambasade şi întruniri de partid. Andrian Candu a explicat marţi presei că dacă Vlad Plahotniuc, s-a deplasat cu un elicopter, ar fi făcut-o doar pentru a utiliza eficient timpul şi a putea adopta soluţii rapide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe