Sturgeon: Viitorul Scotiei este în interiorul UE

După referendumul britanic în privinţa Brexit-ului, premierul scoţian a declarat că şi Scoţia ar trebui să organizeze un astfel de referendum.
Premierul scoţian Nicola Sturgeon.
Premierul scoţian Nicola Sturgeon. (Captură Foto)

După referendumul britanic privind rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din UE [Brexit], premierul scoţian Nicola Sturgeon a declarat: “Scoţia a oferit un vot puternic şi clar în vederea rămânerii în UE”.

Sturgeon a mai declarat că poporul scoţian consideră că viitorul ţării este alături de Uniunea Europeană.

“Scoţia a contribuit semnificativ la votul Remain [anti-Brexit] pe cuprinsul Marii Britanii.

“Acel lucru reflectă campania pozitivă pe care a purtat-o Partidul Naţional Scoţian (SNP), ceea ce evidenţiază câştigurile şi beneficiile apartenenţei la UE, şi oamenii de pe cuprinsul Scoţiei au răspuns la acel mesaj pozitiv”.

Predecesorul lui Sturgeon, Alex Salmond, a declarat că aceasta ar putea cere un nou referendum pentru independenţă din moment ce manifestul SNP susţine că un alt referendum poate fi cerut dacă au loc schimbări “semnificative şi considerabile” de circumstanţe.

El a precizat că este “destul de sigur că Nicola Sturgeon va implementa declaraţia SNP”.

Prezenţa la referendumul istoric a fost la un nivel ridicat pe cuprinsul Regatului.

În cele mai mari oraşe ale Scoţiei s-a votat astfel: Glasgow - 67% împotriva Brexit şi 33 pentru Brexit; Edinburgh a votat cu 74% împotriva Brexit, comparativ cu 26% în favoarea Brexit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe