Stoltenberg: O discuţie pozitivă cu Donald Trump despre viitorul NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că a purtat o discuţie pozitivă cu preşedintele american ales Donald Trump despre viitorul alianţei militare vestice.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. (Captură Foto)

„[Am avut] o discuţie bună cu preşedintele american ales, Donald Trump. Amândoi am subliniat importanţa de durată a NATO şi a creşterii cheltuielilor pentru apărare”, a scris vineri Stoltenberg pe Twitter.

Conform unei declaraţii NATO, Stoltenberg a vorbit la telefon cu Trump, felicitându-l pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale şi declarându-i că aşteaptă să lucreze cu echipa sa pentru securitate naţională.

Declaraţia a mai susţinut că secretarul general al NATO i-a mulţumit lui Trump pentru că a discutat despre problema cheltuielilor de apărare în timpul campaniei sale prezidenţiale, lucru care a fost prioritar în timpul mandatului său în fruntea alianţei militare vestice.

„Cei doi lideri au căzut de acord că s-au înregistrat unele progrese în privinţa unei susţineri mai corecte a poverii, dar că există mai multe de făcut”, conform declaraţiei.

Trump a provocat temeri în rândul aliaţilor NATO din Europa în timpul campaniei prezidenţiale americane când a sugerat că SUA ar trebui să se gândească de două ori dacă va susţine un aliat ameninţat dacă acesta nu şi-a plătit taxele către NATO.