"Stimate autorităţi, Nu vă mai jucaţi cu focul! " - Protest în Prelungirea Ghencea, Bucureşti

Cetăţenii din Prelungirea Ghencea ies din nou în stradă pentru oprirea construcţiei unui bloc la câţiva paşi de o benzinărie.
Şantier lângă benzinărie, Prelungirea Ghencea
Şantier lângă benzinărie, Prelungirea Ghencea (Grupul de Iniţiativă Prelungirea Ghencea)
Loredana Diacu
11.11.2015

Sâmbătă 14 noiembrie, cetăţenii din Prelungirea Ghencea ies în stradă pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă construirea unui bloc de locuinţe de 10 etaje în imediata apropiere a unei benzinării dotate cu butelie GPL, în Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, sector 6. Protestul, organizat de Grupul de Iniţiativă Prelungirea Ghencea sub sloganul "Stimate autorităţi, Nu vă mai jucaţi cu focul! Opriţi construirea blocului de locuinţe lângă benzinărie!" va începe la ora 11.

Deşi Primăria sectorului 6 susţine că a emis autorizaţia de construire având toate avizele necesare pentru construcţia respectivului bloc, după reclamaţia cetăţenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a verificat şantierul şi a comunicat că imobilul nu respectă distanţele minime de siguranţă de minimum 40 m faţă de instalaţia de distribuţie GPL şi de minimum 12 m faţă de gurile de descărcare din incinta benzinăriei, arată cetăţenii din Grupul de Iniţiativă Prelungirea Ghencea, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Pe lângă sesizările trimise la Primăria sectorului 6 şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cetăţenii din Grupul de Iniţiativă Prelungirea Ghencea au trimis reclamaţii şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii dar şi la Prefectul Capitalei, au depus cereri de acces la informaţii publice şi au mers în audienţe la toate aceste instituţii publice. Niciuna din autorităţile sesizate nu a luat însă vreo măsură concretă pentru oprirea lucrărilor. Între timp construcţia imobilului continuă, punând permanent în pericol oamenii care locuiesc aici sau tranzitează zona, se arată în comunicat.

Şantier lângă benzinărie, Prelungirea Ghencea (Iniţiativa Prelungirea Ghencea)
Şantier lângă benzinărie, Prelungirea Ghencea (Iniţiativa Prelungirea Ghencea)

În consecinţă, cetăţenii cer oprirea lucrărilor, verificarea legalităţii emiterii avizului de securitate la incendiu şi a autorizaţiei de construire, precum şi tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea legilor privind protecţia şi apărarea împotriva incendiilor.

Acesta este cel de-al şaselea protest al cetăţenilor din Prelungirea Ghencea. În ultimii doi ani, aceştia au ieşit în stradă pentru a cere lărgirea străzii principale la 4 benzi, cu trotuare şi piste pentru biciclete, pasaj suprateran peste Şoseaua de Centură la Domneşti dar şi un parc public în zonă. Deocamdată, niciuna dintre problemele semnalate de cetăţeni nu a fost rezolvată de autorităţi, se precizează în comunicatul remis Epoch Times de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor