Stilul elegant şi sobru al lui Leonard Cohen devine o propunere vestimentară pentru această iarnă

Stilul elegant şi sobru al muzicianului Leonard Cohen
Stilul elegant şi sobru al muzicianului Leonard Cohen (bastardtyoe.wordpress.com)

Eleganţa simplă a starului rock, Leonard Cohen, nu a lăsat indiferentă lumea modei sau social-media. Publicaţia americană "The Wall Street Journal" (WSJ) le propune bărbaţilor ca, în acest sezon rece al anului, să se îmbrace în ţinute specifice stilului vestimentar abordat de muzicianul canadian, Leonard Cohen, care a decedat în toamna anului 2016.

Leonard Cohen
Leonard Cohen (en.wikipedia.org)

Amintim că Leonard Cohen a murit joi, 10 noiembrie, la vârsta de 82 de ani. Decesul poetului, romancierului şi muzicianului Leonard Cohen a declanşat un val de reacţii pe social media atât din partea fanilor, cât şi a vedetelor şi a unor oameni politici. După cum mai titrează publicaţia WSJ, impresionantă a fost atât creaţia sa, cât şi modul în care acesta se îmbrăca. La capitolul stil vestimentar, Cohen semăna mai mult cu un om politic decât cu o vedetă rock.

Tricourile şi hanoracele cu glugă de culoare portocaliu sau roşu erau purtate mai degrabă de David Bowie, Freddie Mercury şi Prince.

Artistul canadian a preferat stilul business clasic, mai exact ţinutele clasice business din 1930. O ţinută clasică business înseamnă obligatoriu un costum de culoare închisă, dintr-un material calitativ, dar care să nu iasă în evidenţă, de cele mai multe ori uni, asortat cu un pantof clasic şi cu accesorii. Ţinuta era obligatoriu completată de Cohen cu accesorii: pantofi impecabili, un ceas bun şi o curea de calitate. Dacă facem referire la ţinutele informale abordate de artist, atunci Cohen opta în acest caz pentru helancă.

Leonard Cohen
Leonard Cohen (thecanadianencyclopedia.ca)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură