Legendarul David Bowie a încetat din viaţă la 69 de ani

Legendarul muzician David Bowie a încetat din viaţă la vârstă de 69 de ani, relatează Hollywood Reporters. Cântăreţ, compozitor şi producător, renumit pentru stilul său inovator şi permanenta capacitate de a se "reinventa", Bowie s-a stins după o lungă luptă cu cancerul.
David Bowie
David Bowie (Facebook)

Anunţul morţii lui Bowie a fost făcut luni dimineaţa, de către fiul său. De asemenea, fanilor săi li s-a cerut să respecte durerea familiei, care i-a fost alături artistului în ultimul ceas

"David Bowie s-a stins în linişte, înconjurat de familia sa, după o curajoasă bătălie de 18 luni, cu cancerul. În timp ce mulţi dintre voi transmiteţi mai departe vestea despre această pierdere, va rugăm să respectaţi intimitatea familiei îndurerate", este anunţul postat pe unul din conturile de socializare ale artistului.

O legendă a muzicii, David Bowie, excentricul artist cu ochii de culori diferite, după o carieră de peste 40 de ani şi-a lansat de curând cel de al 40-lea album, Blackstar, pe 8 ianuarie, de ziua sa.

Celebritatea lui Bowie a început în 1972 cu "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars". Trei ani mai târziu, Bowie a cunoscut un mare succes cu single-ul "Fame".

Cântăreţ şi compozitior, de-a lungul carierei sale în showbiz, Bowie a avut o activititate diversă, peformând, de asemenea, ca actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre rolurile în care Bowie s-a remarcat sunt cele din "The Man Who Fell to Earth" şi "The Last Temptation of Christ", unde cântăreţul a jucat rolul lui Pilat.

Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial iar activitatea sa a fost recompensată cu numeroase premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Într-un clasament realizat în 2002 de BBC, Bowie a fost clasat pe locul 29 în topul celor mai populari artişti britanici din toate timpurile.