Ştefan Gligor: Locul trei al Silviei Radu a pus Partidul Democrat într-o postură ridicolă

Ştefan Gligor, preşedintele grupului de iniţiativă
Ştefan Gligor, preşedintele grupului de iniţiativă (The Epoch Times România)

În ajunul alegerilor parlamentare din toamna acestui an din Republica Moldova, partidul de guvernământ nu a făcut decât să folosească alegerile locale din 20 mai pentru a testa întregul arsenal care îi stă la dispoziţie aplicând tehnologiile sale politice negre şi murdare, consideră Ştefan Gligor, director de programe în cadrul Centrului de Politici şi Reforme (CPR).

Chiar şi aşa, a menţionat Gligor, candidata independentă Silvia Radu, susţinută din umbră de Partidul Democrat, a ajuns pe locul trei, situaţia pentru PD fiind una dificilă, ei aflându-se acum într-o postură ridicolă. ”E adevărat că ei au ales o persoană nepotrivită pentru o astfel de candidatură, o doamnă care nu are o prestaţie publică bună, nu este credibilă în ceea ce spune, nu a ştiut să fie naturală şi să dea senzaţie de onestitate”, a comentat Ştefan Gligor, în cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21.

Potrivit directorului de programe CPR Moldova, de obicei, în primul tur, electoratul de centru-dreapta este mai puţin disciplinat, mobilizându-se masiv atunci când are o opţiune foarte clară, cum ar fi alegerea dintre un candidat pro-rus şi unul pro-european.

”În cazul dat, eu cred că există o şansă bună pentru Andrei Năstase în calitate de candidat comun din partea Platformei DA şi PAS să utilizeze aceste două săptămâni pentru mobilizarea şi inspirarea oamenilor”, a precizat Ştefan Gligor.

În contextul alegerilor parlamentare după noul sistem electoral mixt, directorul de programe CPR Moldova consideră că, în cazul în care la Chişinău va câştiga Ion Ceban, socialiştii vor avea un avantaj de şase luni în capitală şi în suburbiile acesteia, fiind vorba de 11 circumscripţii uninominale şi evident 11 deputaţi în Parlament ulterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe