Statul, tot una cu Guvernul Grindeanu? Dragnea se plânge de PNL şi de Iohannis

Cei de la PNL şi de la Cotroceni vor să blocheze activitatea statului, a acuzat Dragnea, după ce liberalii au anunţat că ar putea ataca la CCR legea prin care Guvernul e abilitat să dea ordonanţe în vacanţa parlamentară, dacă la Camera Deputaţilor nu se reglementează clar domeniile de emitere a acestor ordonanţe.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a acuzat joi pe liberali şi pe preşedintele Iohannis că vor să blocheze Guvernul şi, în consecinţă, "funcţionarea statului", relatează Hotnews.

"Am discutat cu dl Grindeanu. Am văzut ce fac cei de la PNL şi de fapt şi cei de la Cotroceni, vor să blocheze activitatea Guvernului, de fapt vor să blocheze activitatea statului", a afirmat Liviu Dragnea.

Declaraţia lui Liviu Dragnea a fost făcută în contextul în care preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat, după ce Senatul a adoptat proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, că partidul pe care îl conduce va ataca la CCR respectul act normativ, dacă acesta va rămâne în forma actuală.

Mai mult, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat "indignat" că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a decis să trimită la CCR legea care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern, Dragnea s-a plâns că e posibil ca el să devină o obsesie pentru Cotroceni.

"Este foarte posibil că eu să devin încet încet o obsesie pentru acel palat (palatul Cotroceni - n.r)", a declarat Dragnea.