Statul Islamic: “Spioni” înecaţi şi decapitaţi într-un nou material video brutal

Statul Islamic îneacă cinci “spioni”  închişi într-o cuşcă.
Statul Islamic îneacă cinci “spioni” închişi într-o cuşcă. (Captură Foto)

Statul Islamic a publicat un material video în care jihadiştii descriu modul în care au ucis 16 bărbaţi: prin înecare, decapitare cu explozibili sau lansarea unei grenade propulsate de o rachetă asupra unei maşini, conform ABC News.

Înregistrarea video, aparent realizată în provincia irakiană Nineveh, este una dintre cele mai brutale dintr-o serie de materiale video publicate de jihadişti, care detaliază uciderea opozanţilor din zonele controlate de Statul Islamic.

Statul Islamic a executat sute de oameni cu focuri de armă, zeci au fost ucişi prin decapitare sau lovire cu pietre, alţii au fost aruncaţi de pe clădiri. De asemenea, jihadiştii au ars de viu un pilot iordanian capturat.

Înregistrările video cu aceste crime sunt o unealtă esenţială de propagandă pentru jihadişti,cu scopul de a şoca şi înspăimânta duşmanii lor, precum şi pentru a atrage noi recruţi care sunt în căutarea celui mai brutal şi mai activ grup militant.

Bărbaţii ucişi în ultimul material video au fost etichetaţi “spioni”, unii dintre ei chiar oferind “mărturisiri” înregistrate.

În materialul video, în primul “act”, militanţii conduc patru bărbaţi într-o maşină şi închid uşile acesteia, după care lansează o grenadă propulsată de rachetă sub maşină care, în câteva clipe, este cuprinsă de flăcări.

Ulterior, un militant închide 5 bărbaţi într-o cuşcă de metal, care este apoi ridicată cu o macara şi scufundată în ceea ce pare să fie o piscină umplută cu apă murdară. Cele două camere fixate în afara cuştii surprind înecarea bărbaţilor în piscină.

În ultima scenă, un militant leagă explozibili în jurul gâturilor a şapte bărbaţi îngenuncheaţi, după care explozibilii sunt detonaţi şi bărbaţii sunt decapitaţi, adaugă ABC News.

Statul Islamic a condus o ofensivă în iunie 2014 care a dus la capturarea unor mari teritorii la nord şi vest de Bagdad. În acelaşi timp, grupul a ocupat un teritoriu semnificativ şi în vecina Siria.

Atrocităţile şi câştigurile militare ale Statului Islamic au forţat un grup de ţări, condus de SUA, să lanseze în 2014 o campanie de lovituri aeriene asupra poziţiilor jihadiştilor dar şi să înarmeze şi să pregătească forţele irakiene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe